Kétségbeesetten keresik a kengurut, aki elszökött a magyar állatsimogatóból

A simontornyai Teve Farm és Állatsimogató keresi azt a Bennett-kengurut, amelyik a csütörtök délelőtti órákban szökött el a park területéről. Mint a Feol.hu megtudta, a feltételezések szerint nyitva maradt otthonának ajtaja. Ő pedig köszönte szépen, szabadon távozott – írják.

Forrás: Feol.hu2022. 08. 26. 10:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A  farm közösségi oldalára feltöltött bejegyzésében azt kérik, aki bármit tud, vagy találkozik az elveszett állattal, hívja a 06 (30) 281-4218-as telefonszámot. Amikor a Feol.hu felhívta a számot, a vonal másik végén a létesítmény egyik tulajdonosa, Horváth Bence vette fel a telefont, aki tájékoztatást adott az esettel kapcsolatban.

– Az Ausztráliából származó kenguru békés és alapvetően félénk állat, az emberre semmifajta veszélyt nem jelent, ám befogásakor rúghat, kapálózhat és körmeivel sérülést okozhat. Ezért célszerű a találkozáskor felhívni a bejegyzésben látott telefonszámot. Ha valaki mégis megpróbálkozna az elfogásával, akkor kiemelten fontos, hogy mindezt körültekintően tegye meg. Ajánlott egy kisebb helyiségbe beterelni vagy hálóval befogni. Nyomravezetői díjat ajánlunk fel a megtalálónak. Szeretném továbbá hangsúlyozni, hogy semmiféleképpen se tartsák meg a kengurut, mert különleges táplálékra szorul – nyilatkozta a lapnak a szakértő.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Dehir.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.