Láthatatlan maszkot fejlesztettek ki izraeli kutatók

A koronavírus, a közel-keleti légzőszervi tünetegyüttes (MERS), az influenza és más légúti vírusfertőzések ellen védő „láthatatlan maszkot” fejlesztettek ki izraeli kutatók – közölte csütörtökön az Izraeli Műszaki Egyetem (Technion) alapján az MTI.

Magyar Nemzet
Forrás: Híradó.hu2022. 11. 25. 14:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újféle maszk légáramlatot biztosít a felhasználó arca előtt. Maga a könnyű súlyú készülék, amely többször használható és légszűrőt is tartalmaz, sapkára, fejfedőre szerelhető – ismertette a Technion.

A légáramlat védi a szemeket, az orrot és a szájat, miközben az emberi arc mimikája felismerhető marad és nem gátolja a szóbeli érintkezést sem.

A kutatók sikeresen tesztelték az új technológiát, bizonyítva, hogy az hatékonyan gátat szab a légzés és beszéd közben keletkező parányi, illetve a köhögés és tüsszentés során keletkező nagyobb cseppeknek is.

A Technion közölte, hogy az idősotthonokban, egyetemeken, üzletekben és irodahelyiségekben elvégzett felmérések alapján egyértelmű előnyei vannak „a láthatatlan maszknak”.

A teljes cikk Láthatatlan maszkot fejlesztettek ki izraeli kutatók címen olvasható az Híradó.hu oldalán.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.