Elképesztő pusztítást okozott a téli tornádó Louisiana államban

Tornádóban vesztette életét három ember az amerikai Louisiana államban kedden éjszaka, miközben a teljes középső országrészben viharok okoztak súlyos károkat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 14. 15:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyi hatóságok beszámolója szerint egy édesanya és kisgyermeke is az áldozatok között van. Az áldozatok holttestét épülettörmelékek alatt találták meg Keithville városban, miután a településen tornádó söpört végig. Egy harmadik, eddig nem azonosított áldozatot is találtak a mentőegységek.

A kiterjedt téli viharzóna érinti az Egyesült Államok szinte minden középső államát déltől északig, Texastól Minnesotáig.

  • Texasban kedden öt helyen alakult ki tornádó a Nemzeti Időjárási Szolgálat adatai szerint, ezekben többen megsérültek. Fort Worth közelében több tucat lakóházban és üzleti épületben okozott károkat a vihar, Dallas nemzetközi repülőterén pedig mintegy 1000 járatot kellett törölni, illetve csak nagy késéssel tudtak elindulni és leszállni a repülőgépek a viharos időjárásban.
  • Oklahoma államban szintén többen megsérültek a viharokban, a meteorológiai szolgálat adatai alapján a széllökések meghaladták az óránkénti 200 kilométeres sebességet.
  • Montana, Colorado és Nebraska államokban heves hófúvásokra, valamint rövid idő alatt akár több mint 60 centiméter hóréteg kialakulására figyelmeztették a lakosságot a hatóságok.
  • Nebraska állam közlekedési minisztériuma intézkedett egyes autópályaszakaszok lezárásáról, miután komoly havazás és erős szél tette veszélyessé a közlekedést, és kamionok fordultak keresztbe az úttesten.
  • Iowa, Dél-Dakota és Minnesota egyes részein mintegy két és fél centiméteres jégpáncél kialakulására és szélviharokra lehet számítani.

A heves viharokra vonatkozó figyelmeztetés az Egyesült Államok középső államaiban szerdán is érvényben van.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.