időjárás 2°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Folytatják a film elkészítését, melynek forgatásán Alec Baldwin lelőtte az operatőrt

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.01.24. 11:00 2023.01.24. 11:50
Folytatják a film elkészítését, melynek forgatásán Alec Baldwin lelőtte az operatőrt

Befejezik a Rust című westernfilmet Alec Baldwinnal a főszerepben annak ellenére, hogy a forgatáson történt halálos baleset miatt az ügyészség vádemelést tervez a színész ellen.

A forgatás folytatódik, Baldwin továbbra is Harland Rust szerepét játssza, és a sérüléséből felgyógyult rendező is tovább dolgozik a filmen. Az elhunyt operatőr férjét a produkció executive producereként alkalmazzák – közölte hétfőn Melinda Spadone, a produkció és Alex Baldwin ügyvédje. A közlemény szerint az a cél, hogy a filmet befejezzék.

A Santa Fé-i kerületi ügyész múlt csütörtökön jelentette be, hogy vádat akar emelni Hutchins halálával kapcsolatban Baldwin és a film fegyverekért felelős kellékese, Hannah Gutierrez-Reed ellen kétrendbeli gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

A tragikus eset 2021 októberében történt, mikor a film egy jelenetének felvételekor az új-mexikói Santa Fében Baldwin véletlenül éleslőszerrel töltött revolvert használt, és lelőtte az operatőrt, Halyna Hutchinst, valamint megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát.

Baldwin szerint nem az övé a felelősség a haláleset miatt. Arra hivatkozott, hogy

éleslőszernek semmi keresnivalója nem volt a forgatáson, és egyedül a fegyverek biztonságos kezeléséért felelős kellékes hibáztatható a történtekért.

A Santa Fé-i seriff hivatala azóta sem tudta kideríteni, hogyan került éleslőszer a revolverbe.

Baldwin októberben egyezségre jutott a Hutchins család által indított perben, amelynek értelmében az operatőr férje beszáll a film elkészítésébe, és a forgatás januárban folytatódik.

Jogi elemzők szerint az ügyészségnek nehéz dolga lesz, ha el akarja érni Baldwin elítélését anélkül, hogy bebizonyítaná, a színész tudhatott róla, hogy éleslőszer van a forgatáson. Egyes szakértők úgy vélik, vádalkut akarnak kötni Baldwinnal.

Borítókép: Alec Baldwin (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.