Folytatják a film elkészítését, melynek forgatásán Alec Baldwin lelőtte az operatőrt

Befejezik a Rust című westernfilmet Alec Baldwinnal a főszerepben annak ellenére, hogy a forgatáson történt halálos baleset miatt az ügyészség vádemelést tervez a színész ellen.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 24. 11:00
BALDWIN, Alec
New York, 2019. január 23. Alec Baldwin amerikai színész bírósági meghallgatására érkezik a New York-i Manhattanben 2019. február 23-án. Alec Baldwint egy 49 éves férfi vádolja azzal, hogy megütötte 2018. november 2-án, miután összevesztek azon, kié legyen az üres parkolóhely a színész New York-i otthona közelében. Baldwint vétkesnek találták és zaklatás miatt indulatkezelési terápiára való részvételre kötelezik. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forgatás folytatódik, Baldwin továbbra is Harland Rust szerepét játssza, és a sérüléséből felgyógyult rendező is tovább dolgozik a filmen. Az elhunyt operatőr férjét a produkció executive producereként alkalmazzák – közölte hétfőn Melinda Spadone, a produkció és Alex Baldwin ügyvédje. A közlemény szerint az a cél, hogy a filmet befejezzék.

A Santa Fé-i kerületi ügyész múlt csütörtökön jelentette be, hogy vádat akar emelni Hutchins halálával kapcsolatban Baldwin és a film fegyverekért felelős kellékese, Hannah Gutierrez-Reed ellen kétrendbeli gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

A tragikus eset 2021 októberében történt, mikor a film egy jelenetének felvételekor az új-mexikói Santa Fében Baldwin véletlenül éleslőszerrel töltött revolvert használt, és lelőtte az operatőrt, Halyna Hutchinst, valamint megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát.

Baldwin szerint nem az övé a felelősség a haláleset miatt. Arra hivatkozott, hogy

éleslőszernek semmi keresnivalója nem volt a forgatáson, és egyedül a fegyverek biztonságos kezeléséért felelős kellékes hibáztatható a történtekért.

A Santa Fé-i seriff hivatala azóta sem tudta kideríteni, hogyan került éleslőszer a revolverbe.

Baldwin októberben egyezségre jutott a Hutchins család által indított perben, amelynek értelmében az operatőr férje beszáll a film elkészítésébe, és a forgatás januárban folytatódik.

Jogi elemzők szerint az ügyészségnek nehéz dolga lesz, ha el akarja érni Baldwin elítélését anélkül, hogy bebizonyítaná, a színész tudhatott róla, hogy éleslőszer van a forgatáson. Egyes szakértők úgy vélik, vádalkut akarnak kötni Baldwinnal.

Borítókép: Alec Baldwin (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.