Meghalt Elvis Presley lánya, Lisa Marie

A legendás amerikai énekes egyetlen lánya egy Los Angeles-i kórházban hunyt el csütörtökön 54 éves korában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 13. 7:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt 54 éves korában Lisa Marie Presley énekes, dalszerző, Elvis Presley legendás amerikai énekes egyetlen lánya.

Lisa Marie Presley egy Los Angeles-i kórházban hunyt el csütörtökön, néhány órával azt követően, hogy mentővel a sürgősségi osztályra vitték.

Nehéz szívvel osztom meg a lesújtó hírt, hogy csodaszép lányom, Lisa Marie elhagyott bennünket

 – írta édesanyja, Elvis Presley hajdai felesége, Priscilla Presley közleményében, hozzátéve, lánya volt a legszenvedélyesebb, legerősebb és legszeretőbb nő, akit valaha ismert. 

Lisa Marie nem csak külső jegyekben, de karrierjének alakításában is hasonlított édesapjára: a kétezres években saját rockalbumot jelentetett meg, fellépett mások mellett Pat Benatarral és Richard Hawley-vel, de apja felvételeihez is csatlakozott – idézte fel az MTI közleményében. 

Ez volt az életem. Mindig a csodálója voltam, mindig nagy hatása volt rám

– mondta az AP hírügynökségnek 2012-ben.  

Tavaly Baz Luhrmann rendező Elvis című filmjének bemutatóján, majd a díjátadókon édesanyjával, Priscillával jelent meg. Kedden részt vett a Golden Globe-gálán, hogy ünnepelje a filmen apját alakító Austin Bulter díját.

Napokkal korábban apja gracelandi házában volt, hogy megemlékezzen az énekes születésnapjáról.

US singer Lisa Marie Presley dies at age 54
Lisa Marie Presley édesanyjával (Fotó: Lance Muphy)

Lisa Marie Presley édesanyjával élt, akit a Dallas című sorozatból ismerhetnek a magyar nézők. Szülei 1973-ban elváltak. Elvis 1977-ben halt meg, felesége 42, lánya kilencéves volt ekkor.

Később saját jogán is a lapok címoldalára került: küzdött a drogokkal, nagy port kavartak rövid házasságai előbb Michael Jackson popénekessel, majd Nicolas Cage filmszínésszel.

Danny Keough-val való házasságából Lisa Marie-nak két gyereke született, Riley Keough színész és Benjamin Keough. Később Michael Lockwooddal kötött házasságot, ikreik születtek, Harper és Finley Lockwood.

Benjamin Keough 2020-ban, 27 éves korában öngyilkos lett. Lisa Marie nyíltan beszélt fájdalmáról.

 A rettenetes valóság kegyetlen szorításában élek

 – írta két évvel Benjamin halála után.

Lisa Marie lett apja alapítványának egyetlen örököse, édesanyjával rendszeresen vettek részt Gracelandben – a házban, ahol Elvis élt és meghalt – nagyszabású rajongói megemlékezéseken.

Borítókép: Lisa Marie Presley karrierjét tekintve is hasonlított édesapjára (Fotó: Facebook/Lisa Marie Presley)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.