Ezek voltak a legnépszerűbb farsangi jelmezek februárban

Bruttó hatezer forint körüli átlagáron rendeltek az egyik legnagyobb hazai online kereskedőtől jelmezeket és maszkokat a 2023-as farsangi szezonban – olvasható a Pénzcentrum cikkében.

Magyar Nemzet
Forrás: Pénzcentrum2023. 02. 20. 15:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy tizenötezer jelmezt és maszkot rendelnek a magyar vásárlók az eMAG Marketplace-ről éves szinten, 2022-ben tizenöt százalékkal több ilyen termék fogyott, és mintegy húsz százalékkal, közel százmillió forintra emelkedett a forgalom az előző évhez képest – írja a Pénzcentrum. Átlagosan bruttó 8500 forintot költöttek az eMAG vásárlói az idei farsangi szezon során a gyerekekre tervezett jelmezekre és maszkokra. A felnőtteknek szánt farsangi öltözékek átlagára 56 százalékkal alacsonyabb, 3700 forint volt (az összes terméket lefedő farsangi átlag így 6100 forint).

A Pénzcentrum összesítőjéből kiderült, hogy a gyerekekre tervezett kosztümök közül a filmes jelmezek (Pókember, nindzsa, Sonic, a sündisznó, Harry Potter és Twilight), illetve a klasszikus állatfigura-jelmezek (pillangó, macska, katica stb.) voltak idén a legnépszerűbbek. Az eladott jelmezek nagyjából 60 százaléka volt lányoknak, 30 százaléka fiúknak való jelmez, a maradék pedig uniszex kivitel.

A felnőtt jelmezek közül a szakmákhoz kapcsolódó (rendőr, pilóta, légiutas-kísérő, matróz), tematikus (hawaii népviseletet utánzó, kalóz, cowboy), illetve a popkult tematikájú (A nagy pénzrablás,  Anonymous), illetve a ragasztás nélkül viselhető bohócorrok voltak a legnépszerűbbek, a nemek megoszlása pedig hasonlóan alakult, mint a gyermekjelmezeknél.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.