A NASA számításai szerint a Földet is veszélyeztetheti egy aszteroida

Aszteroida csapódhat a Földbe 2046-ban, számították ki a NASA tudósai. A szakembereknek csak most sikerült detektálniuk a kisbolygót .

Magyar Nemzet
2023. 03. 11. 16:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2023DW nevű aszteroidának 1 a 625-höz az esélye, hogy becsapódik a bolygónkba. Ez laikusoknak nem tűnik soknak, statisztikailag azonban igen nagy a becsapódás esélye, mondják a csillagászok – írja az Origo.

A kisbolygó nagyjából 50 méter hosszú, vagyis akkora, mint egy olimpiai úszómedence. Ha becsapódna, komoly károkat tudna okozni.

Az aszteroida pontos alakja nem ismert, és pályája is bizonytalan, így valószínűleg elhalad mellettünk, a tudósok azonban minden lehetőséget számba vesznek, és folyamatosan nyomon követik a mozgását.

Borítókép: A Nasa modellképe az aszteroidáról (Fotó: NASA) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.