Be kell mennie a börtönbe Galambos Lajosnak, elutasították a halasztási kérelmét

A trombitás gyógyíthatatlan tüdőbetegségére hivatkozott, amikor büntetése halasztását kérte a bíróságtól. Galambos Lajost három és fél év szabadságvesztésre ítélték.

Magyar Nemzet
Forrás: VG, Törvényszék2023. 03. 08. 14:08
null
20210204 Budapest A Life TV Ébredj velünk című reggeli műsor Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost képen: Galambos Lajos Lagzi Lajcsi Fotó: Máté Krisztián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budaörsi Járásbíróság mint perbíróság határidőben elbírálta Galambos Lajos kérelmét, és február 28-án kelt határozatában elutasította. Megállapították, hogy a halasztás törvényes oka nem áll fenn, így nem engedélyezhető – közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

A Magyar Nemzet megírta, hogy a Lagzi Lajcsi művésznéven ismert trombitásnak február közepén kellett volna megkezdenie szabadságvesztésének letöltését Kecskeméten, de január végén halasztási kérelmet nyújtott be. A beadvány elbírálásáig a bíróság felfüggesztette a végrehajtást. A Világgazdaság szerint a zenész gyógyíthatatlan tüdőbetegségére hivatkozva kérte a halasztást.

A Budapest Környéki Törvényszék december 7-én jogerősen három és fél év szabadságvesztésre ítélte Galambos Lajost, 

továbbá négy évre eltiltotta a közügyektől. A zenészt több társával együtt, gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádolták. A 2017-ben született vádirat szerint összesen legalább harmincmillió forint értékben vételezett illegálisan áramot, több mint négy és fél millió forint értékben földgázt, 16 millió forint értékben pedig vezetékes vizet.

A bíróság február 28-i határozata nem végleges, fellebbezésnek van helye, de annak nincs halasztó hatálya a börtönbüntetés megkezdésére – áll a bírósági közleményben.

A zenész 125 napot töltött előzetesben, ami a büntetéséből levonható, így jó magaviselet esetén körülbelül egy évet kell a rácsok mögött maradnia –olvasható a VG cikkében.

Borítókép: Galambos Lajos 2021 februárjában (Fotó: Ripost/Máté Krisztián)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.