Megölte újszülött gyermekét egy óvodai dajka, emberölés miatt emeltek vádat

Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolják a huszonkilenc éves nőt, aki a szülei házának vécéjében, titokban adott életet a kisbabának.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, BOON, Ügyészség2023. 03. 08. 10:24
Baby,Feet
csecsemő
158796710 Fotó: shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt az ellen az óvodai dajkaként dolgozó huszonkilenc éves nő ellen, aki megölte újszülöttjét, és egy erdőben elrejtette a holttestét – tájékoztatta az MTI-t Jogg Zsolt, a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen élt, és tavaly április közepén táppénzes állományba került. Ekkor már huszonhat hetes terhes volt, de mindenki előtt titkolta. Nem készült az anyaságra, nem ment nőgyógyászati vizsgálatra, és a védőnővel csak júniusban konzultált.

Egy júliusi napon a szülei házában az esti órákban a vécén szülte meg kisbabáját. Miután végzett a csecsemővel, a holttestet törölközőbe csavarta, és a padlón hagyta. Másnap egy férfi ismerőse segítségét kérte, akinek azt mondta, hogy galambtetemeket kell elszállítani. Miskolcra utaztak, és a vádlott a város külterületén, egy erdős részen elrejtette a baba holttestét.

Megállapították, hogy az újszülött élve született, és megfelelő körülmények között, magzati ellátás mellett életben maradt volna. Halála erőszakos úton, keringés- és légzésleállás miatt állt be, amihez hozzájárult a koponyát ért ütés és a köldökzsinór lezáratlan állapota.

A főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat.

A vádhatóság a büntetlen előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Hírportál.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.