Rejtély, kinek szánta a sült denevéreket az elefántcsontparti sofőr

Sült denevéreket és csaknem egy tonna hűtetlen halat foglalt le a német rendőrség a belga határ közelében egy kisteherautóból – tájékoztattak a hatóságok szerdán.

Munkatársunktól
Forrás: MTI, dw.de2023. 04. 12. 13:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az árukat egy 31 éves férfi szállította Belgiumból Németországba. 

A halakat és denevéreket az illetékes hatóság utasítására elkobozták. A rendőrség lefoglalta a furgont, mivel nem volt sem engedélye, sem kötelező biztosítása. 

A sofőr ellen, aki személyazonosságot igazoló dokumentum és jogosítvány nélkül utazott, közúti közlekedési szabálysértés és jogosulatlan beutazás miatt emeltek vádat. Emellett az élelmiszer-higiéniai jogszabályok megsértése miatt is eljárás vár rá. A hatóságok jelenleg azt vizsgálják, hogy a férfi a veszélyeztetett fajok védelméről szóló törvényt is megsértette-e. 

A vádlottat kedden állították az aacheni bíróság elé. A törvényszék úgy döntött, hogy előzetes letartóztatásba helyezi, hogy később átadhassa az olasz hatóságoknak. Rendőrségi források szerint a férfi elefántcsontparti állampolgár.

A dw.de szerint egyelőre nem tudni, hová szállította volna a férfi a szokatlan rakományt, de megjegyezték, hogy Kínában, Vietnamban és Indonéziában kedvelt csemegének számít a repülő emlősök húsa.

Borítókép: illusztráció. (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.