Sikoltozó férfit nyelt el a föld, ráadásul a hálószobában

A floridai környezetvédelmi minisztérium adatbázisa szerint mintegy 27 000 esetet jelentettek az államban a tavalyi évben.

Magyar Nemzet
Forrás: Daily Star2023. 04. 20. 14:39
Sinkholes in Turkiye's Konya
KONYA, TURKIYE - SEPTEMBER 27: An aerial view of a sinkhole in a field at Konya valley in Konya, Turkiye on September 27, 2022. Abdullah Dogan / Anadolu Agency (Photo by Abdullah Dogan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jeffrey Busht elnyelte egy harminc méter mély víznyelő floridai háza hálószobájában. A férfi azóta sem került elő, bátyja szomorúan gondol vissza az esetre – írja a Daily Star

Bátyja hallotta meg Jeffrey Bush sikolyait, amikor észrevette, hogy a harminc méteres lyuk ott tátong a floridai otthonukban. A 2013 márciusi végzetes nap óta Jeffrey-t nem látták, és az elmúlt évtizedben halottnak hitték. Testvére, Jeremy Bush az ABC műsorában emlékezett vissza: „A nevemet kiabálta. Esküszöm, hogy hallottam, ahogy a nevemet kiabálja, hogy segítsek neki. Meg akartam menteni a testvéremet. De egyszerűen nem tudtam semmit sem tenni.”

Jeremy szerencsésebb volt, mint a bátyja, ugyanis a tampai rendőrség egyik tisztje kihúzta a víznyelőből. Miközben felszerelést engedtek le a lyukba a rendőrök, hogy Jeffrey-t megkeressék, a férfi nyomtalanul eltűnt. A következő napokban a talaj túl veszélyes lett ahhoz, hogy a mentők belemerüljenek, és a keresést lefújták. Ennek eredményeképpen a házat lebontották, és a földet kaviccsal töltötték fel.

Néhány évvel később azonban a víznyelő újra megnyílt, és ismét elnyelt mindent, ami az útjába került. Jeremy felesége és lánya, akik az eset idején az ingatlanban tartózkodtak, szerencsésen megmenekültek, és nem nyelte el őket a víz, mint a fiatalabb testvért.

Az állam földtani sajátosságai miatt Floridában gyakran alakulnak ki víznyelők, amelyek hatalmas veszélyt jelentenek. A floridai környezetvédelmi minisztérium adatbázisa szerint mintegy 27 000 esetet jelentettek az államban a tavalyi évben. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.