Nyolcan meghaltak egy brazíliai lakóház összeomlásában

Összeomlott egy négyszintes lakóház Brazíliában, legkevesebb nyolcan, köztük több gyerek is életét vesztette.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 08. 13:26
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az északkelet-brazíliai Pernambuco államban, Recifében lévő ház romjai alól eddig négy embert sikerült kimenteni. Az épület hat felnőttet, valamint egy nyolc- és egy ötéves kisgyereket is maga alá temetett, akiket nem tudtak megmenteni. Legalább öt embert továbbra is keresnek – közölte a mentőszolgálat szombat hajnalban.

A tűzoltóság és a mentőszolgálat még szombatra virradóan is a romok közt kutatott a túlélők után. Egyelőre nem világos, mi okozta az épület összeomlását, amely a helyi idő szerint még pénteken a kora reggeli órákban történt, amikor még sokan aludtak.

A városban és környékén pénteken fokozott készenléti helyzetet hirdettek.

A másfél millió lakosú, tengerparti Recifét az elmúlt napokban heves esőzések érték, Raquel Lyra, Pernambuco kormányzója pedig felhívta a figyelmet, hogy a hétvégén további csapadék várható, ami tovább nehezítheti a mentési munkálatokat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.