Békát talált a spenótjában, de megesett rajta a szíve

Pedig állítólag háromszor is átmossák a leveleket…

Magyar Nemzet
2023. 08. 11. 13:57
A,Pacific,Treefrog,(pseudacris,Regilla);,Mendocino,County,,California,,Usa
174037328 A Pacific Treefrog (Pseudacris Regilla); Mendocino County, California, Usa Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élő békát talált a csomagolt spenótjában egy amerikai nő – adta hírül a Fox 2 Detroit. A nő beszámolója szerint lánya lett figyelmes arra, hogy valami mozog a levelek között – mint kiderült, egy béka talált magának otthont. 

 

Nem akartam, hogy meghaljon, de az ételemben sem akartam látni

 

– esett meg az állaton a szíve. Ezért aztán elmondása szerint visszavitte az árut az üzletbe, ahol vásárolta. A boltban szabadon engedték a levelibékaként azonosított állatot, és visszatérítették a csomag árát. Később a spenótot termesztő cég is elnézést kért, és siettek biztosítani, mindent megtesznek azért, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő. 

A nő viszont elismerte, hogy ennél azért többre számított volna, már csak azért is, mert a csomagolás szerint háromszor is átmossák a spenótot, és ha ez igaz, nehéz elképzelni, hogy nem vettek észre egy élő békát.

 

A hatóságok arra is felhívták a figyelmet, hogy hiba volt azonnal elengedni az állatot, mert így szakértők nem tudták megállapítani, honnan származott. 

 

Ez már csak azért is aggasztó, mert az azonosított faj fő előfordulási területe Kalifornia, amely több mint háromezer kilométerre fekszik Detroittól.

Borítókép: levelibéka (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.