Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Már 24 centiméteres a hó a Kékestetőn, és még tovább eshet

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.12.07. 10:29 2023.12.07. 11:03
Már 24 centiméteres a hó a Kékestetőn, és még tovább eshet

Kékestetőn 24 centiméter a hó vastagsága – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán csütörtök délelőtt. A bejegyzésben közölték a friss hóvastagság-adatokat, és megjegyezték, főleg a magasabban fekvő részeken ennél nagyobb értékek is könnyedén elfordulhatnak. Közölték azt is, hogy a csapadékot hozó ciklon középpontja az Alföld felett van, így folytatódik a változó intenzitású havazás, illetve néhol havas eső, eső is lesz.

A bejegyzéshez készített infografika szerint Kékestetőn 24 centiméter a hó vastagsága, a Komárom-Esztergom vármegyei Kisbéren 16 centiméteres, a Fejér vármegyei Sáregres-Cece állomáson 15 centiméteres.

A hólepelbe öltözött Kékestetőt élő webkamerán keresztül itt ön is megnézheti. 

Csütörtökön napközben főleg a középső és az északi országrészben várható további, jellemzően 1-3 centiméter körüli olvadó, vizes, tapadó hó. A Dunántúli-középhegységben és az Északi-középhegység nyugati felében 5 centiméter körüli, illetve afeletti tapadó hóréteg  – a meglévővel együtt 20 centiméter körüli – is kialakulhat. Délutánra a legtöbb helyen fokozatosan havas esőbe, esőbe vált a csapadék, de néhol – főként az északi országrészben – estig is kitarthat a havazás. Az Észak-Dunántúlon, főként a Bakony térségében a megerősödő északnyugati szél hófúvást okozhat.

Borítókép: A drónnal készült képen havas fák Kékestetőn a szezon első hóesése után 2023. november 12-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.