Már 24 centiméteres a hó a Kékestetőn, és még tovább eshet

Hol mennyi hó esett? Az Országos Meteorológiai Szolgálat infografikára rakta.

Forrás: MTI2023. 12. 07. 10:29
null
Ősz a Mátrában Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kékestetőn 24 centiméter a hó vastagsága – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán csütörtök délelőtt. A bejegyzésben közölték a friss hóvastagság-adatokat, és megjegyezték, főleg a magasabban fekvő részeken ennél nagyobb értékek is könnyedén elfordulhatnak. Közölték azt is, hogy a csapadékot hozó ciklon középpontja az Alföld felett van, így folytatódik a változó intenzitású havazás, illetve néhol havas eső, eső is lesz.

A bejegyzéshez készített infografika szerint Kékestetőn 24 centiméter a hó vastagsága, a Komárom-Esztergom vármegyei Kisbéren 16 centiméteres, a Fejér vármegyei Sáregres-Cece állomáson 15 centiméteres.

A hólepelbe öltözött Kékestetőt élő webkamerán keresztül itt ön is megnézheti. 

Csütörtökön napközben főleg a középső és az északi országrészben várható további, jellemzően 1-3 centiméter körüli olvadó, vizes, tapadó hó. A Dunántúli-középhegységben és az Északi-középhegység nyugati felében 5 centiméter körüli, illetve afeletti tapadó hóréteg  – a meglévővel együtt 20 centiméter körüli – is kialakulhat. Délutánra a legtöbb helyen fokozatosan havas esőbe, esőbe vált a csapadék, de néhol – főként az északi országrészben – estig is kitarthat a havazás. Az Észak-Dunántúlon, főként a Bakony térségében a megerősödő északnyugati szél hófúvást okozhat.

Borítókép: A drónnal készült képen havas fák Kékestetőn a szezon első hóesése után 2023. november 12-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.