Új hírek érkeztek a magyar férfiról, akit felgyújtottak Grazban

A hajléktalanként élő férfi néhány hete életveszélyes sérüléseket szenvedett.

2024. 04. 10. 19:18
Graz,,Austria,-,June,16,,2020,-,Panoramic,Street,Scene
Graz belvárosa. Fotó: JackKPhoto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túl van az életveszélyen az az 52 éves magyar férfi, akit néhány héttel ezelőtt Graz belvárosában felgyújtottak – számolt be a fejleményekről minap a Kleine Zeitung. A lap érdeklődésére a kórház annyit elárult, hogy az áldozat testének 20-25 százalékán szenvedett harmadfokú sérüléseket. Túl van két műtéten, az intézmény plasztikai sebészei is megoperálták. 

Habár még mindig az intenzív osztályon kezelik, néhány nappal ezelőtt már talpra is állt rövid időre.

A cikk hozzáteszi, a rendőrség továbbra is vizsgálja, hogy miért gyújtották fel a Grazban hajléktalanként élő magyart, netán gyilkossági kísérletről van-e szó.

Az elkövetőt, egy 65 éves, ugyancsak hajléktalan, orosz férfit nem sokkal az eset után elfogták. Ő vallomásában elismerte, hogy tüzet rakott, de állítása szerint csak melegedni akart, nem látta, hogy közben valakit felgyújt. Azzal védekezett, hogy véletlen baleset történt. A rendőrség azt közben tisztázta, hogy az első hírekkel ellentétben a tettes nem használt semmilyen gyúlékony anyagot. Az viszont nem világos, akkor hogy nem vette észre, hogy egy embert gyújt fel, ráadásul mindezt Graz belvárosában, az utca közepén...

A Kleine Zeitungnak annak a boltnak az alkalmazottjai, ahol az incidens történt, azt nyilatkozták, a magyar férfit jól ismerték, évek óta odajárt. Kedves emberként írták le, aki mindenét, köztük a koldult pénzét is megosztotta másokkal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.