Következő mérkőzések
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Hét elefánt fulladt meg, miután elsüllyedtek a mocsárban

Srí Lankán olyan heves monszuneső zúdult le, hogy víz alá került az állatok élőhelye.

Forrás: MTI2024. 05. 27. 12:52
Az egyik elefánt teteme a Srí Lanka-i lápvidéken. Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét vízbe fúlt fiatal elefánt tetemét találták meg vasárnap Srí Lanka keleti részén. Falusiak arról értesítették a helyi állatvédelmi szolgálatot, hogy előző este három fiatal elefánt fulladt vízbe egy mocsaras térségben, a helyszínre érkező állatmentők azonban további négy elefánt tetemét is megtalálták.

Az állatokat felboncolják, de az első jelek szerint elsüppedtek a monszunesők miatt víz alá került dimbulagalai lápvidéken, és megfulladtak.

A dél-ázsiai szigetországban 2019-ben is holtan találtak hét elefántot Közép-Észak tartományban, egy évvel korábban pedig Dimbulagalától nem messze bukkantak hét vízbe fúlt elefántra.

Srí Lankán valamivel több mint hétezer elefánt él vadon a legfrissebb hivatalos adatok szerint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.