Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor eldugul a fürdőszobai vagy a konyhai lefolyó, mivel a kitisztítása igencsak időigényes, és nem éppen a legkellemesebb elfoglaltság – így legjobb megelőzni, nem igaz? Ez pedig még annál is sokkal egyszerűbb, mint gondolná, mégpedig a konyhasó segítségével.

A Mindmegette mutatja a részleteteket:
Miért dugul el a lefolyó?
Akár a konyhában, akár a fürdőszobában, a lefolyók idővel eldugulhatnak. A dugulást többnyire a következő anyagok okozzák:
- zsiradék és olaj, amely a mosogatás során kerül a lefolyóba,
- ételmaradékok, liszt, kávézacc és más apró, de makacs anyagok,
- szappanmaradványok és hajszálak a fürdőszobában.
A dugulás sokszor lassan alakul ki, és mire észrevesszük, már kellemetlen szaggal, lassan elfolyó vízzel és végső esetben teljes elzáródással szembesülünk.
A teljes cikket és további praktikákat a Mindmegette.hu portálon olvashatnak a témában.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)