Noha a karácsonyon már túl vagyunk, még előttünk a szilveszter, és bizony hiába nem lesz idén „ereszd el a hajamat” a járványügyi szabályok miatt, de azért alighanem mindenki felpattint majd egy-egy üveg pezsgőt az éjfél közeledtével. És hát ki mondta, hogy online nem lehet ünnepelni?
CSAK AZ A FRÁNYA MÁSNAPOSSÁG NE LENNE!
Aminek pedig már múzeuma is van – mi mégis szeretnénk örökre megszabadulni tőle.
A brit Mirror című lap Hannah Richards táplálkozás-szakértőt faggatta, mivel úszhatjuk meg legjobban a szilveszter utáni macskajajt, no persze a kézenfekvő megoldáson – ne igyunk! – túl.
Richards szerint másnaposság ellen a legjobb kombó: ibuprofén és grépfrútlé.
Noha a szakértő szerint legtöbben az aszpirin mellett döntenek, a gyomrunk tiltakozni fog,
a paracetamoltartalmú szerek lebontásával pedig egy-egy komolyabb esti ivászat után nehezebben birkózik meg a májunk – legalábbis egyes kutatások erre utalnak.
Azaz szerinte az ibuproféntartalmú fájdalomcsillapító a nyerő. A grépfrútlé pedig azért jó, mert nem akadályozza a gyógyszert lebontó enzimek működését, így az orvosság a lehető leggyorsabban tud hatni.
Az idei szilveszter más lesz, mint a korábbiak, de azért némi pezsgő várhatóan így is elfogy majd
Fotó: MTI/Balázs Attila
A szilveszter után sokaknál bekövetkező másnapossággal kapcsolatos tanácsok eredetileg a Bors online felületén jelentek meg.
Így válassza ki a tökéletes pezsgőt az ünnepekre
A berögzült szokások nehezen változnak: a magyarok legtöbbje még mindig csak ünnepek alkalmával fogyaszt pezsgőt, van, aki szinte csak szilveszterkor koccint. Szokolai Máté, a Champagneshop.hu online kereskedés alapítója olyan pezsgőket ajánl, amik egy évre emlékezetesek lehetnek – írta korábban az Origo. Szokolai Máté ugyan egyike a legnagyobb hazai pezsgőrajongóknak, de megérti azokat is, akik ódzkodnak a habzóboroktól, távol tartják maguktól a gyöngyöző pezsgőt.
– Húszévesen szilveszterkor volt szerencsém Dom Pérignont kóstolni, és szégyenszemre kiköptem, nem ízlett. Az embernek a pezsgőhöz fel kell nőnie, be kell érnie – vallja a szakértő.