Különleges módon eszi a hamburgert II. Erzsébet királynő

A királynő a viktoriánus hagyományokat szigorúan betartja, és van egy étel amit még sohasem evett.

Forrás: origo.hu2020. 09. 18. 21:17
II. ERZSBET
Windsor, 2019. május 11. II. Erzsébet brit királynõ az évenkénti Windsori Királyi Lovas Verseny negyedik napján a windsori kastély parkjában 2019. május 11-én. MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga Fotó: Facundo Arrizabalaga
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Darren McGrady 1982 és 1993 között volt Őfelsége személyes séfje. Ő készítette a reggelijét, az ebédjét, a délutáni teáját és a vacsoráját is. Tapasztalatairól még könyvet is írt, amelyben kifejtette, hogy a királynő a könnyű ételeket részesíti előnyben.

Bár hozzáfér a legjobb szakácsokhoz és a legkiválóbb alapanyagokhoz, van egy étel, amit még sosem nem evett, ráadásul a hamburgert is az egyik legfontosabb alapanyag nélkül eszi.

McGrady elárulja, hogy a királynő inkább az alacsony szénhidráttartalmú és magas fehérjetartalmú ételeket kedveli. Ez magyarázatot adhatna arra, miért hagyja ki a hamburgerből az egyik legjobb részt, ám a valódi ok az étel elfogyasztásában rejlik.

II. Erzsébet királyné még a hamburgert is késsel és villával eszi.

Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

McGrady szerint őfelsége viktoriánus neveltetése azt diktálja, hogy az egyetlen dolog, amit az ujjaival megérinthet az a délutáni tea mellé felszolgált sütemény.

McGrady elmesélte, hogyan készítette el őfelségének a hamburger királyi változatát. Őzet lőttek Balmoralban, a királynő skóciai nyári otthonában, amiből a szakács megcsinálhatta a hamburgerhúst.

Mindenféle jóval szolgálták fel az ételt, ám a hamburgerzsemle nélkül.

Az egykori szakács azt is elárulta, hogy a királyné sosem evett gyorsételt vagy pizzát, és körülbelül 20 ember dolgozik azért, hogy a legfinomabb falatok kerüljenek az asztalára.

Fotó: Pexels

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.