Az egyik legnagyobb sztárt kimenekítették az olimpiai faluból

Simone Biles már most a tornasport valaha volt egyik legnagyobb alakja, s értelemszerűen a tokiói játékok legnagyobb sztárjai közé tartozik. Két napja még boldogan posztolt az olimpiai faluból, csakhogy miután az amerikai tornászcsapatban is felütötte a fejét a koronavírus-fertőzés, kiköltözött a sportolók bázisáról, és bejelentették, hogy a verseny végéig egy külső szállodában marad.

Magyar Nemzet
2021. 07. 22. 10:07
null
Az amerikaiak 145 centis tűzgolyója Rióban berepült a sportág halhatatlanjai közé, Tokióban nem tudott segíteni Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már magyar csapattagot is karanténba helyeztek a tokiói olimpián, és az amerikaiakat sem kerülte el a fertőzés miatti aggodalom. Kedden derült ki, hogy az amerikai női tornászválogatott egyik tagjának pozitív lett a Covid-tesztje. A tartalékként nevezett, 18 éves Kara Eakert, valamint a vele közvetlen kapcsolatba került egyik társát elkülönítették a többiektől, s ez életét is befolyásolta.

Az amerikaiak legnagyobb sztárjának tartott Biles az eset miatt egy külső hotelbe költözött, és az edzője, Cecile Landi bejelentette, végig ott is marad az olimpia alatt, mivel megítélésük szerint ott jobban meg tudják óvni az egészségét.

Pedig a 24 éves klasszis két napja még boldogan posztolt az Instagramon az olimpiai faluból:

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Simone Biles (@simonebiles) által megosztott bejegyzés

Biles a 25 világbajnoki érmével és 19 aranyával egyaránt sportági rekorder, a legutóbbi, riói olimpián pedig négy győzelmet aratott. A tornasport jelenlegi legnagyobb alakja, de azt sem túlzás állítani, hogy ez minden idők tekintetében is igaz. Májusban például a nők között elsőként ugrotta meg a Jurcsenko, dupla szaltó bicskamozdulattal elnevezésű ugrást, amelyről azt érdemes tudni, hogy a túlzott sérülésveszély miatt tudatosan pontozzák alul, hogy minél kevesebben próbálkozzanak vele.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.