A 400 méter gát Tokióban vonzza a világcsúcsokat + videó

Ahogy kedden a férfiaknál, úgy szerdán a nőknél is az első kettő az érvényes világcsúcson belüli idővel ért célba a 400 méteres gátfutás döntőjében. Az amerikai Sydney McLaughlin 51.46 másodperccel lett olimpiai bajnok ebben a számban.

Magyar Nemzet
2021. 08. 04. 7:19
null
Tokió, 2021. augusztus 4. A gyõztes amerikai Sydney McLaughlin a világrekordját mutató tábla mellett a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia nõi 400 méteres gátfutásának döntõje után az Olimpiai Stadionban 2021. augusztus 4-én. MTI/EPA/Valdrin Xhemaj Fotó: Valdrin Xhemaj
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fantasztikus versenyt hozott a 400 méteres gátfutás a férfiaknál kedden az olimpián. A norvég Karsten Walholm fantasztikus világcsúcsot ért el 45.94 másodperces idővel, de még az ezüstérmes amerikai Rai Benjamin is a régi világrekordon belül érkezett a célba. Magyar idő szerint szerda hajnalban a lényeget tekintve a nők lemásolták azt, amit a férfiak tettek, az első kettő neve mellett ugyancsak a múltnak átadott csúcson belüli idő állt.

 

Tokió, 2021. augusztus 4.
Az amerikai Sydney McLaughlin (jobbra) megnyeri a női 400 méteres gátfutás döntőjét az Olimpiai Stadionban
MTI/EPA/Nic Bothma

 

Akárcsak a férfiaknál ebben a számban, a nőknél is az idén már megdőlt egyszer a világrekord, az ötkarikás játékokon pedig újra. A két amerikai sztárfutó, McLaughlin és a címvédő Dalilah Muhammad közül utóbbi alaposan bekezdett a döntőben, a kanyarban jelentős előnyre tett szert. Ez azonban az utolsó gátakra elfogyott, és vetélytársa a célegyenesben nemcsak utolérte, hanem az utolsó métereken le is hajrázta. McLaughlin júniusban 51.90 másodperces idővel megdöntötte Muhammad 2019-ből származó 52.16-os rekordját, s most tovább faragott azon. A júniusig érvényes világcsúcs idején belül ért célba a saját Európa-csúcsát megjavító, minden idők negyedik legjobb eredményét elérő holland Femke Bol is.

 

 

NŐI 400 M GÁTFUTÁS

Olimpiai bajnok: Sydney McLaughlin (Egyesült Államok) 51.46 – világcsúcs (régi: McLaughlin, 51.90), 2. Dalilah Muhammad (Egyesült Államok) 51.58, 3. Femke Bol (Hollandia) 52.03

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.