„Ki bántja a magyart, téged is üt”

„Könnyes” reagálás Gyurcsányék távolmaradására.

Franka Tibor
2020. 06. 04. 10:24
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Isten bizony nagy kő esett le a szívemről, amikor a DK-sok Gyurcsánnyal az élen bejelentették, hogy nem vesznek részt a parlamenti Trianon-megemlékezésen. Mi keresnivalójuk lenne ott? Az égadta világon semmi!

Ha nem teszik, még a 133-aknak kellett volna egyöntetű szavazatukkal „kiutálni” őket az ország, a nemzet házából. Miként is lehetne helyük egy a nemzetiségi önazonosság védelméről megfogalmazott nyilatkozat tárgyalásának akár csak a közelében is?

Menekülés a megszégyenülés, az illetéktelen feszengés, a világ magyarságának nyilvános megvetése elől. Ez a DK-bejelentés és távolmaradás igazi oka! Mivel kimondani gyávák és szégyellik is, inkább hazugan, dacos fejjel, hamis sértődöttséggel és a saját bűnükkel vádolva a Fideszt kijelentik: „Azért nem vesznek részt, mert a Fidesz magyarságpolitikája hiteltelen és képmutató.”

Nekik aztán ne mondja meg senki, hogy az ő éppen aktuális világnézetük szerint mit kellene gondolniuk Trianonról. Mert a Fidesz ebből is csak politikai tőkét kovácsol.

Mondja ezt az a Gyurcsány, aki mi másért, ha nem a politikai tőkeemelés reményében vetette be sátáni eszközeit, a hazugságot, amikor a jelenlegi határainkon túl élő magyarok újrahonosításáért indított népszavazás szégyenteljes kampányának az élére állt.

Akkor és azóta is – elvtársaival karöltve – a nemzetegyesítés ellen uszít, mert „A sátán az atyátok, kedvére tesztek, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság.” (János 8,44.)

Milyen igazsága lehet annak, akinek nem világnézete, hanem „aktuális világnézete” van, ami annyit tesz: váltogatja, mint más az alsóneműjét. Hát persze! Volt kádári, kemény ifjúkommunista – eszmetársai: munkásőrök, besúgók, ifjúgárdisták és párttitkárok –, aztán következett a puhább és gazdagodással kecsegtető DEMISZ, majd a felelősség elől „kimenekített” szocialista, jelenleg pedig demokrata (??). Még az is lehet, itt sincs vége.

„Ezek voltak a ti óráitok, a sötétség hatalmáé” – halljuk az evangéliumban a Megváltó értékelését, amely minden egyes korszakukra igaz. Végre nincs hatalmuk, de a sötétség nem alszik, munkálkodnak és rombolnak: most éppen lelki és szellemi értékeinket, erőt adó nemzeti összetartozásunkat. Felszínesíteni, sőt tovább gúnyolni és igényteleníteni igyekeznek szétszóródott magyarságunk hitét és reményét, erősödő egységünkben.

Milyen jó, hogy „visszamondták” – igaz, gyáva és hazug indokkal – a nemzeti összetartozás napi ünnepi részvételt. Ha ott ülnének, még azért is nekünk kellene helyettük szégyenkezni. Így egyedül saját magukat alázták meg, és nem először. Ha bent ülnek, azért, ha kint maradtak, azért. Jól haladunk!

Kísérje utunkat Wass Albert 1993-ban a magyar nemzethez írt Hét parancsolata közül a negyedik: „Közös hazát adott nektek az Úr. Ki testvére ellen fordul, önmagát, saját nemzetét gyöngíti, s az Úr parancsa ellen vétkezik. Ki széthúzás magját veti el, romlást arat. Ki bántja a magyart, téged is üt.”

Ámen.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.