Trump vs. Biden magyar szemmel

Tetszik, nem tetszik, most egy történelmi időszakot élünk.

Juhász Attila
2020. 10. 27. 14:23
BIDEN, Joe; TRUMP, Donald
Nashville, 2020. oktber 23. Az jravlasztsrt indul republiknus Donald Trump elnk (b) s demokrata prti kihvja, Joe Biden msodik, s egyben utols elnkjellti vitja a Belmont Egyetemen, Nashville-ben 2020. oktber 22-n. Az elnkvlasztst november 3-n tartjk. MTI/AP/Patrick Semansky Fotó: Patrick Semansky Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ritkán adódik olyan történelmi pillanat, amikor egy, az Amerikai Egyesült Államoktól sok ezer kilométernyi távolságra elhelyezkedő országot is ennyire befolyásolná az amerikai elnökválasztás.

Tetszik, nem tetszik, most ilyen pillanatot, időszakot élünk.

Mert miközben még a vak is látja, hogy a 2017. januárja óta hivatalban lévő Trump-adminisztráció homlokegyenest másképpen áll mondjuk Magyarországhoz – de más, egykor a szovjet birodalomhoz tartozó országokhoz is – mint a nyolc évig hivatalban lévő Obama-kabinet, addig a hazánkkal szemben ellenséges csoportok érdeke az, hogy Biden győzzön november 3-án.

Nézzünk csak meg két megnyilatkozást az elmúlt hét hírei közül:

1. Joe Biden szerint Magyarország és Lengyelország totalitárius rezsim (amire természetesen érthető volt a magyar kormány reakciója: Szijjártó Péter válaszokat vár a hazánkat sértegető Bidentől)

2. Szijjártó: Sosem volt még ilyen jó a magyar–amerikai kapcsolat. A miniszter természetesen érvekkel támasztotta alá szavait: „Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök hasonló álláspontot képvisel az illegális migráció, a határvédelem, a biztonság, a családok támogatása és a keresztény közösségek megvédése ügyében. A külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy a demokrata kihívó nyilván emiatt vonta bele Magyarországot az elnökválasztási kampányba”.

Aztán nem kellett sokat várni és megérkezett a magyarországi ellenzék vezérének, a sokszorosan megbukott Gyurcsány Ferencnek a nyilatkozata: „Európának, így Magyarországnak is érdeke, hogy Joe Biden legyen az Egyesült Államok következő elnöke.”

A DK-s pártvezér jogállamiságról, demokráciáról és az emberi jogokról hadovál nyilatkozata további részében, igazából egyetlen észérvet sem sorakoztat fel Biden mellett.

Magyarázat Gyurcsány szavaira csak egyetlen egy lehet: ő nem a magyar emberek, vagy Magyarország érdekeinek talaján áll, nem abból az álláspontból politizál.

Ezt pedig bő mintegy másfél évtized alatt most bizonyította körülbelül „hatszázharminchetedszer”.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.