Felháborodni a felháborodás kedvéért

Az ellenzéki hölgykoszorú ismét kedvenc hobbijának szentelte idejét: felháborodott.

2021. 01. 05. 6:58
SZAB Tmea
Budapest, 2019. június 17. Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselõje a miniszterelnökhöz intézett azonnali kérdése után az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 17-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki hölgykoszorú ismét kedvenc hobbijának szentelte idejét: felháborodott. Ahogy többek közt a 444.hu és a többi balliberális médium is megírta, „Szabó, Szél és Bősz szerint vállalhatatlan, hogy Orbán asszonyságnak nevezte Karikó Katalint”.

Történt ugyanis nemrég, hogy a miniszterelnök így fogalmazott a heti rádióinterjújában a biokémikussal és az oltással kapcsolatban: „Egyébként mindenki ezt a nehezen kimondható szót használja: Pfizer, azt hiszem, így kell mondani. De az valójában egy magyar vakcina. Ugye egy német prof is benne van ebben a dologban, a kutatásban, vagy a kutatás irányításában, de a legtöbben magyarok dolgoznak a kutatásban, vagy a kutatás irányításában. Kis túlzással, de mondhatjuk, hogy ez egy magyar vakcina, amerikai pénz és magyar ész van benne. Büszkék lehetünk a tudós asszonyra, aki egy kisújszállási asszonyság egyébként, mint megtudtam.”

Asszony, asszonyság, ez most a legújabb felháborodás tárgya, azt bizonygatva, hogy a kormányfő „nőgyűlölő”, vagy mi a fene. Felesleges köröket futnánk most azzal, ha kibontanánk, hogy a lány és az asszony, vagy a fiú és a férfi szavakban van-e bármi sértő. Ha már asszony vagy asszonyság, akkor azonnal beugorhat mindenkinek (Mádl) Dalma asszony, vagy esetleg (Dobrev) Klára asszony. Nem is érdemes ezzel foglalkozni.

Az már érdekesebb, hogy ezen logika szerint Gyurcsány Ferenc is „nőgyűlölő” lenne. Íme egy videó, amelyet már végignéztem, hogy önöknek ne kelljen.

A videó Gyurcsány 2018. február 27-i lakossági fóruma, afféle választási hakni, amelyről annak idején a Magyar Nemzet is tudósított. Ha a kedves olvasó 47:32-höz lapoz, akkor Gyurcsány ironikusan ezt mondja: „Megvédtük a nyugdíjakat, mondta a szőke szépség”. A pártelnök félreérthetetlenül Selmeczi Gabriellára utalt, aki a második Orbán-kormányban nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott volt. Gyurcsány kijelentése egyértelműen Selmeczi szakmai hozzáértését kifogásolja és a külsejére tett megjegyzést – ami teljesen méltatlan. A mondatok negatív kicsengése pontosan érthető a közönség reakciójából is – ha már a közlésből nem lenne világos.

1:09:10 után is előbuggyan a „nőgyűlölet” Gyurcsányból, amikor arról értekezik, hogy Klára nem találja a fakanalat sem a konyhában. (...) „Nem is szeretem, ha tíz másodpercnél tovább van benn, mert abból csak baj szokott lenni.”

Íme egy rövidebb anyag, ami szintén Gyurcsány „nőgyűlöletéről” tanúskodik. A videó minden elemében arany, a riportalany megvilágításától kezdve – a Janus-arcú Gyurcsány – az újságírói kérdésekig...

Gyurcsány azt mondja: „A fiatalasszonynak – most már rövidesen az lesz –, a Rékának a meghívására érkeztem.”

A DK-sok közötti tömeges „nőgyűlölet” lenyomata ez a régebbi Facebook-poszt is, amelyben Dobrev Klára EP-jelölését jelenti be a férje. A több mint nyolcszáz komment között több tucatnyi szimpatizáns fejezi ki jó kívánságait „Klára asszonynak”.

Akkor most Gyurcsány Ferenc és a DK nőgyűlölő? Nem. Orbán Viktor nőgyűlölő lenne? Szintén nem. Ez utóbbira példaként szolgálhat, hogy a miniszterelnök közvetlen stábjában is számos nő dolgozott az évek során, de Varga Judit igazságügyi miniszter vagy Novák Katalin tárca nélküli miniszter is igen fontos pozíciót tölt be a kormányban – utóbbi a kabinet számára kiemelt fontosságú családpolitika tervezője, szervezője, vezetője évek óta. A miniszterelnök nőkkel kapcsolatos attitűdjéről sokat elárul, hogy hogyan szokta köszönteni női kollégáit, például Angela Merkelt: egy régimódi, de a tiszteletről árulkodó kézcsókkal.

Gyurcsány „nőgyűlöletével” kapcsolatban: nem érdemes lemenni az ő szintjükre, kedves olvasó. Hadd legyen az ő privilégiumuk méltatlan szamárságokat beszélni, amikor nőgyűlölettel vádolnak meg valakit, mert azt a szót használta, hogy „asszony”. Szögezzük le, az ellenzéki képviselők nem azért produkálják magukat, mert nők, hanem azért, mert kicsinyesek, elfogultak és unatkoznak! Elég baj ez nemcsak nekik, hanem az országnak is.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.