idezojelek

Németországból kapott hatalmas pofont a vakcinaellenes baloldal

Beszüntetik a tömeges, ingyenes Covid-tesztelést.

Cikk kép: undefined

Beszünteti a tömeges, ingyenes Covid-tesztelést Németország, hogy ezzel próbálja meg rávenni az embereket: oltassák be magukat mielőbb. A hatóságok szerint a negatív teszt hamis biztonságérzetet ad, ezért egyre kevesebben gondolják úgy, hogy érdemes védetté válniuk – jelenti az Euronews. Ugye emlékszünk, hogy Karácsonytól az MSZP-n át Gyurcsányékig minden hazai baloldali „járványszakértő” a tömeges tesztelés mellett kardoskodott? Mert értenek hozzá… Ja, nem.

A baloldali ellenzék botcsinálta járványügyi szakértői a koronavírus-járvány tavaly tavaszi magyarországi begyűrűzése óta azt követelik agresszíven a magyar kormánytól, hogy ingyenes, tömeges teszteléssel védekezzen a fertőzés terjedése ellen. A kormányzat által megbízott szakemberek már az első kötözködések hallatán arra figyelmeztettek, hogy egy elvégzett és esetleg negatív eredményt produkáló teszt hamis biztonságérzetet ad, hiszen a teszt elvégzése után akár percekkel is elkaphatja valaki a fertőzést, így a tesztelés nem akadályozza meg a járvány továbbterjedését, erre csak az oltás képes.

A baloldal kerékkötői akkoriban állandóan Nyugat-Európa felé mutogattak, mondván: egy olyan fejlett egészségügyi rendszer, mint – mondjuk – a németországi, biztosan jobban tudja, mit kell tenni, mint Müller Cecília tiszti főorvos.

A leghangosabb „szakértők” között felsorolhatunk olyan politikusokat, mint Szabó Tímea Párbeszéd-társelnök, aki a járványügyi védekezés ideje alatt több álhírrel, vagy éppen az álmentős „hős” történeteivel riogatta a lakosságot.

Elnöktársa, a városvezetésbe azóta belefáradt, ezért miniszterelnökjelölt-jelöltté avanzsáló Karácsony Gergely még egy hónapja is ezen rugózott.

De az MSZP, amelynek az egykori egészségügyi minisztere által vezetett magánkórház mintegy harmincezer forintért végez el két PCR-tesztet, most is az oltakozási hajlandóságot romboló tömeges tesztelés mellett kardoskodott még idén áprilisban is, amikor a magyar átoltottsági adatok (21,2 százalék) már messze meghaladták az európai uniós átlagot (11,9 százalék).

Persze a baloldal vezérének, Gyurcsány Ferencnek a sameszai is fújták a mantrát. Májusban az MSZP-től átigazolt pestszentlőrinci ingatlankirály DK-s polgármester, Szaniszló Sándor igyekezett vakítani az akkor már oltható tizenéveseket ingyenes, tömeges tesztelési lehetőséggel. De még a szakmáját tekintve háziorvos Komáromi Zoltán (aki, ugye, az ATV-ben vitatta, hogy a vírusfertőzés veszélyesebb lenne a keleti vakcináknál) is folyamatosan a tömeges tesztelés mellett kardoskodott.

Nos, a német példa azt mutatja, hogy ha a baloldal vezette volna a magyar járványügyi védekezést, akkor milliárdokat költhetett volna az ország ingyenes tesztelésre, viszont nagyjából ott tartanánk átoltottságban, mint Németország, ahol júliusi adatok szerint csupán a lakosság 39 százaléka kapta meg valamelyik vakcinából mindkét oltást, amely szükséges a védettség kialakulásához.

Borítókép: Illusztráció – Fotó: Europress AFP

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.