idezojelek

Az elfogultság taszítja butaságba az ellenzékieket

Az álhírterjesztés és a vakcinák elleni hangulatkeltés továbbra is jól megy, már csak olvasni kellene megtanulnia a baloldalnak.

Cikk kép: undefined
Fotó: Kovács Tamás

A napokban bejárta az internetet egy fotó, melyen Orbán Viktor miniszterelnök látható családja körében, egy római étterem teraszán üldögélve. A magyar kormányfő és hozzátartozói a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozójára érkeztek a városba, a baloldali sajtó pedig a jól megszokott megalapozatlan, lejárató cikkeivel asszisztált a kommentekben fellelhető fröcsögéshez. Ehhez csatlakozott a Jobbik elnökhelyettese, az európai parlamenti képviselő Gyöngyösi Márton és Homonnay Gergely író  is, aki kormányellenes tüntetésekről, DK-s eseményekről, Pride-felvonulásokról lehet ismerős. A napokban mind a ketten váltig állították, hogy Orbán Viktor kínai vakcinával nem tartózkodhatott volna annak a bizonyos olasz étteremnek a teraszán, ezt ugyanis a helyi törvények tiltják.

Homonnay Gergely azóta már törölte eredeti bejegyzését Forrás: Képernyőfotó/Facebook/Homonnay Gergely/Gyöngyösi Márton

Az ember azt gondolná, hogy egy Európai Parlamenti képviselő és egy a Facebook szerint jelenleg is Rómában élő író képben van ezen dolgok kapcsán, hiszen mindketten értelmiségi, világlátott emberek. Bizonyára magam is hittem volna a két vérbeli oknyomozónak, ha nem jártam volna múlt hónapban személyesen a talján fővárosban, vagy ne lett volna annyi eszem, hogy elolvasom az interneten elérhető, Olaszország által közzétett hivatalos szabályzatot.  

A lényeg a pirossal keretezett részben, jelentése, hogy minden 12 éven felülinek be kell mutatnia az Uniós digitális Covid-igazolványt, amennyiben beltéri asztalnál szeretne fogyasztani Fotó: Képernyőfotó/Italia.it

Az igazság ugyanis az, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint csak azok a vendégek kötelesek uniós digitális Covid-igazolvány felmutatására, akik az étterem belső részén szeretnének helyet foglalni, minden szabadtéri helyszínen maszk és igazolás nélkül tartózkodhatunk. Éppen ezért, ha a már eleve megtépázott turisztikai fennforgás közepette az ember úgy dönt, hogy felhörpint egy ristrettót a Campo de Fiorin, elrágcsál egy pizzát a Piazza Navonán vagy elkanalaz egy tiramisut a Piazza della Rotondán, nincs az a vendéglátós, aki egy papírfecni miatt zargatná a fizetővendéget. Oltott és oltatlan ember egyaránt élvezheti a kellemes időjárást, fogyaszthatja az ínycsiklandó fogásokat és szippanthatja magába Róma vibráló miliőjét, amit az elmúlt hónapok szenvedései után már olyannyira megérdemelt mindenki, köztük a magyar miniszterelnök is. 

Persze Homonnay Gergelynek ezt kár is mondanom, hiszen római lakosként tökéletesen tisztában van vele, Gyöngyösi Márton pedig nem Karácsony Gergely, neki elég, ha belinkelem az angol nyelvű tájékoztatót. A lényegen mindez persze nem változtat, azon, hogy az ellenzék és szimpatizánsai következetesen emberek ezreit vezeti félre és csapja be, hergeli őket szakadatlanul az orosz és a kínai vakcinák ellen, befeketítik azokat az oltóanyagokat, amelyeknek sokan egy emlékezetes utazást, a szabad életet, az egészségüket vagy egyáltalán az életüket köszönhetik. 

Ki tudja, miért, de tettem még egy próbát a két úriember védelmében, hátha mégis tájékozottabbak nálam, exturistánál, ezért üzenetet küldtem a jelenleg ott nyaraló, kínai vakcinával beoltott ismerősömnek, hogy tegyen igazságot. A válasz, azt hiszem, egyértelmű: 

 …

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Gyöngyösi Márton, a Jobbik szolnoki kampányzáró rendezvényén 2019-ben. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.