idezojelek

Gyilkos hátizsákok

Felszínes és komolytalan kényszermegoldás született az amerikai iskolások védelmére.

Cikk kép: undefined

Érdekes videó terjed az interneten egy amerikai középiskola kapcsán, ahol négy hónapon belül már a második botrány robbant ki amiatt, hogy egy tanuló fegyvert vitt magával az intézmény területére. Legutóbb egy hatodikos diák sebesített meg három embert, most egy mentálisan instabilnak bélyegzett 13 éves fiatal táskájában bukkantak pisztolyra.

Az iskola reakciója gyors volt és hatékony, tűpontos megfigyeléssel szúrták ki a két eset közötti legfontosabb összefüggést, megnyugtatva az aggódó szülőket, ellehetetlenítve a vétkes szándékot, így azonnali hatállyal

betiltották a hátizsákokat!

Ennek következménye a korábban említett felvétel, amin az látható, hogy a diákok bevásárlókosárban, bébihordozóban, hűtőtáskában vagy szánkóban hordják magukkal tanszereiket, mivel az intézmény kapacitása annyira túlterhelt, hogy többségüknek arra sincs lehetősége, hogy szekrényekben tárolja el könyveit. Az eset különben nem teljesen egyedi, egyre több amerikai iskola tiltja be a hátizsákokat, amolyan bevált módszerként a bűncselekmények elkerülésére:

A döntés minden bizonnyal meggátolja majd a reménytelenül elkeseredett, végtelenül magányos, véres bosszút forraló fiatalokat, akiknek sok esetben annyira nehéz hozzájutni a szülők „elzárt” fegyvereihez, mint ahogy egy magyar kiskorúnak a tiltott alkoholhoz vagy a dohánytermékekhez. A táskák kitiltása így nem több egy újabb lépésnél a tenni nem akarás, a felszínes kényszermegoldások irányába, szimplán átmeneti megoldás egy újabb – jelenleg elkerülhetetlennek tűnő – tragédia előtt. Az iskola vezetése persze addig is szigorúan betartatja a szabályt, a gyerekek pedig szorgosan cipelhetik súlyos tanszereiket kézben, babakocsikban vagy talicskákban, csak hogy addig se felejtsék el, hogy ha legközelebb a nadrágszíjból kerül elő a fegyver, akkor hétfőn gatya nélkül mennek majd suliba…

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Illusztráció. Fotó: Pexels

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.