Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Anglia

idezojelek

Kari baba és a negyven rabló

Kétmilliárd forintot szórhatott el Karácsony Gergely a negyven főt is meghaladó „tanácsadói” gárdájára.

Kárpáti András avatarja
Kárpáti András
Cikk kép: undefined
Fotó: Bruzák Noémi

Kétmilliárd forint: ennyi pénzt szórhatott el Karácsony Gergely az elmúlt években a negyven főt is meghaladó „tanácsadói” gárdájára. Végül is ez csak kétszer akkora összeg, mint amit a főpolgármester „közösségi költségvetés” címen (állítólag) a budapesti lakosok ötleteinek megvalósítására költ évente. Emellett ez a pénzmennyiség majdnem a felét teszi ki annak az 5,6 milliárdnak, amit a Magyar Államkincstár inkasszózott a főváros számlájáról a szolidaritási adó befizetésének megtagadása miatt. De biztos megérte inkább jó sok tanácsot kérni a válogatott társaságtól, amelynek egyik tagja Tordai Csaba jogi főtanácsadó. Aki egyébként a kulcsfigurája lehet Karácsony mozgalma félmilliárdos „mikroadomány” bűnügyének. 

Ha egyébként Tordai esetleg arról adott jogi főtanácsot, hogy miként trükközzenek a gyűjtéssel, akkor egy tockos legalább kijárna neki Karácsonytól, mert a „mikroadományozók” arra sem vették a fáradságot, hogy ne vadonatúj, sorszámozott és összetapadt eurókötegeket tegyenek a gyűjtőládikákba. Vagy hogy legalább egyetlen nyomorult ládát kitegyenek valahova. De ez legyen Kari Geriék baja.

Egy másik tanácsadó díszpinty pedig Kálmán volt. Vagyis az Olga. Mindegy is, hiszen miután tavaly beült a parlamentbe, tiszteletre méltó honanyaként már nem osztogathat önkormányzati tanácsokat havi egy milláért. Kérdés, hogy kulturális főtanácsadóként végzett-e gyümölcsözőbb munkát (vö.: a fővárosi kulturális élet állapota és a Katona József Színház DK-s pártszínházzá silányítása) vagy a Tisztelt Házban, ahol egy szavannára vetődött lamantin könnyedségével tart szónoklatokat például arról, hogy manapság már nem lehet grillezni.

És akkor Korányi Dávidról, az egykori városdiplomáciai tanácsadóról még nem is beszéltünk, akinek gyakorlatilag az volt a feladata, hogy csúcsra járassa az amerikai befolyásgyakorlást a 2022-es választáson. Minden csak perspektíva kérdése: ami innen nézve hazaárulás, egy jó Wall Street-i karosszékből nézve lehet mondjuk bizsergető partizánakció. Alex Soros minden bizonnyal boldog lenne, ha Karácsony újrázna jövőre.

 

Borítókép: Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója, Karácsony Gergely főpolgármester és Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója az új Mercedes-Benz Conecto buszok jelképes átadásán a Batthyány tér közelében 2022. október 13-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Óceán, amely összeköt

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Üdvözlet Orwell állatfarmján!

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Pánikba estek a balliberális oldalon

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Aki tagadja a valóságot: elbukik (2. rész)

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.