Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia

idezojelek

Jó reggelt, Amerika!

A nemzetközi baloldali sajtó a Trumppal folytatott elnökjelölti vitája után nekirongyolt Bidennek, katasztrofális leszereplést emlegetve.

Kárpáti András avatarja
Kárpáti András
Cikk kép: undefined
Fotó: AFP

Az elmúlt évek legélesebb Joe Bidenje volt látható a ma hajnali elnökjelölti vitában. Noha az USA újrázni szándékozó demokrata párti elnöke motyogva, elhaló hangon beszélt, rendszeresen megbotlott a nyelve a hosszabb szavakon, mondatrészeket harapott el, sőt esetenként nem a kérdésre válaszolt, mégis a mostani önmagát meghaladó teljesítményt nyújtott.

A beiktatása óta eltelt három év és fél évben egyre gyakrabban – az utóbbi időben heti rendszerességgel – történt olyan incidens, ami azt mutatta, hogy Joe Biden amerikai elnök erősen demens és gyakorlatilag semmilyen önálló döntést nem képes meghozni, nemhogy a világ első számú szuperhatalmát irányítani. 

Így például arra is volt példa, hogy azt delirálta: több évtizede elhunyt politikusokkal egyeztetett a minap, vagy fogalma sem volt arról, hogy az USA éppen mely háborúkba avatkozik be.

Az már csak hab a tortán, hogy Biden akár a színpadon belül is képes eltévedni, fantomokkal beszélgetni, és még ahhoz is a biztonságiak sorfala kell, hogy egy rendezvényen egyáltalán eltaláljon a pódiumig. A Donald Trumppal folytatott vitán azonban – úgy tűnt legalábbis – tudta, hogy hol van, a mondatai többségének volt eleje, valamint vége, és még úgy sem fagyott le teljesen, hogy a szünetben nem beszélhetett a tanácsadóival.

A nemzetközi baloldali sajtó – élükön a CNN-nel – mégis nekirongyolt Bidennek, katasztrofális leszereplést emlegetve. Vajon az elmúlt közel négy évben hová tették a szemüket? Vagy netán csak nem az a helyzet, hogy a demokrata párti színfalak mögött már érik a jelöltcsere, amit az álfelháborodás és szörnyülködés hivatott előkészíteni? 

A fősodratú média ugyanis Biden 2021. januári beiktatása óta bármikor kiborulhatott volna azon, hogy miként viselheti az elnöki tisztséget egy idősotthoni ápolásra szoruló öregúr. Sőt, Donald Trump sem véletlenül nevezte el Sleepy Joe-nak (Álmos Joe) Bident már a 2020-as kampányban, hiszen a demokraták jelöltje már akkor is árnyéka volt korábbi önmagának.

Ráadásul a fénykorát élő Biden sem volt éppen a legélesebb kés, amit mit sem bizonyít jobban, hogy Barack Obama még az elnöksége idején jellemezte úgy az alelnöki posztot betöltő Bident, hogy 

ne becsüljük alá Joe azon képességét, hogy bármit képes elb…szni.

 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Világkormány

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Mi a demokrácia ma?

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyarék is a globalisták közé álltak

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Aki tagadja a valóságot: elbukik (1. rész)

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.