(N)agybaj a Momentumnál

Képzeljük el egy pillanatra a tévészékház előtt sírva fakadó Szél Bernadettet, amint Vlagyimir Putyinnal tárgyal!

Felföldi Zoltán
2021. 02. 19. 14:00
HADHÁZY Ákos; SZÉL Bernadett
Budapest, 2018. december 17. Hadhzy kos fggetlen orszggylsi kpvisel beszl, mellette Szl Bernadett fggetlen kpvisel az MTVA-szkhz eltti kormnyellenes tntetsen 2018. december 17-n. MTI/Mohai Balzs Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Kapkodom a fejem az újabb és újabb momentumos országgyűlési képviselőjelöltek bemutatása kapcsán. Szabó Szabolcs, Szél Bernadett, Hadházy Ákos.

Hogy mi van?! Az a Momentum, amelyik úgy hirdeti magát, hogy „Új arcok, új Magyarország!”, valamint, hogy „Új Magyarországot építünk!”?! Ők jönnek Szabó Szabolccsal, Hadházy Ákossal és Szél Bernadettel?! Ők lennének az új stílus és az új arcok?!

Rendben, az új stílust még elismerem. Korábban kétségkívül nem volt jellemző, hogy egy parlamenti képviselő lóanatómiai ismereteiről magasra tartott molinón tesz tanúbizonyságot az Országgyűlés plenáris ülésén. Az is újdonságnak számít, hogy valaki gyűrű és felemás korlát helyett a köztévé lépcsőkorlátján mutat be szertornagyakorlatokat, ráadásul edzőcipő helyett ezt lyukas zokniban teszi – ahogyan mindezt Hadházy képviselő úrtól láthattuk. És hát az is igazi nóvum – nemcsak az elmúlt harminc évben, hanem meggyőződésem szerint a teljes magyar történelemben – hogy egy politikai vezető nagy nyilvánosság előtt sírva fakad, miután egy közepesen gyenge politikai konfliktusba manőverezve magát az nem úgy oldódott meg, ahogyan azt ő elképzelte. Ezt a minden képzeletet felülmúló előadást attól a Szél Bernadettől láthattuk 2018 decemberében, aki néhány hónappal korábban még arról ábrándozott, hogy Magyarország miniszterelnöke lesz.

Igen, Batthyány Lajos, Tisza István, Bárdossy László, Imrédy Béla vagy éppen Nagy Imre mártír miniszterelnökök utóda, akik nem sírták el magukat az osztrák kivégzőosztag puskái, a Károlyi Mihály által felbérelt gyilkosok vagy a kommunista népbíróság vérbírói előtt. Képzeljük el egy pillanatra a tévészékház előtt sírva fakadó Szél Bernadettet, amint Vlagyimir Putyinnal tárgyal! Stílusával minden bizonnyal gazdagította volna az egyetemes diplomáciatörténet Meghökkentő epizódok című fejezetét, nem valószínű azonban, hogy túlságosan jót tett volna a magyar érdekvédelemnek.

Szóval az új stílus rendben van (bár Szabó Szabolcsnak még ebben sem sikerült villantania). Na de új arcok?! A több mint egy évtizede különböző pártok színeiben haknizó, O1G-ző politikusok lennének az új arcok?!

Andris, ekkora a baj? Ennyire nincsenek embereitek, hogy egyetlen nyamvadt országgyűlési képviselőjelöltet nem tudtok a saját soraitokból kiállítani, hanem a második-harmadik pártjukat is otthagyó, a politikai térben lézengő lúzerekkel akartok nekifutni a választásoknak? És ti akarjátok elhitetni velünk, hogy képesek vagytok kormányozni? Nemhogy egy kormányhoz, egy államtitkársághoz sincsenek embereitek…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.