Székelyföldnek egy igen csekély része bortermő vidék, Háromszék éppenséggel nem az. Itt leginkább burgonyát, helyi kifejezéssel „pityókát” termesztenek, persze abból is lehet bor, ha elcserélik a „hegyen túl” az ott készült nemes nedűre. Kiváló kezdeményezés volt a Tiltott Csíki Sör gyártójától a termékcsaládba felvenni a háromszéki pityókából készült saját márkájú chips-szet, a sör, likőr, sörpárlat, gyomorkeserű és malátás csokoládé mellé. Mint ahogy az is, hogy a megye központjában a Csíki Söröző franchise helyi egysége összebútorozott a 2015 előtt nyitott és regionálisan nevet szerzett Indivino borbárral, mely koncepciójában, dizájnjában, kínálatában bizonyos fokig nevében is a nemzetközi hírű, anyaországi DiVino borbár-hálózathoz kapcsolódik.

A beltér igényes, hangulatos, jól megtervezett. Találóan írja a Facebook oldaluk, hogy a hely „egyszerre különleges, barátságos, otthonos, trendi és elegáns.” Az ipari dizájn beton- és vas-kereteit ötletesen töltötték fel az impozáns borospolcok és poharakból kialakított világítótestek polgári atmoszférájával. Teraszt is működtetnek, mely kilátást nyújt a város központjára, ha megfelelő székre ülünk, akkor Mihály vajdának a román elnyomást szimbolizáló szobra helyett a parkot, vagy régi központ épületeit csodálhatjuk.

Annak dacára, hogy a fő profil a bor és a sör, mióta Bálványost kulináris fellegvárrá alakító Szarvadi Lóránd vette át az üzemeltetését, minden túlzás nélkül a város egyik legszínvonalasabb vendéglőjévé nőtte ki magát. 2014-es ottjártunk idején még legjobb indulattal is csak átlagosnak mondható borkorcsolyákat kínáltak, ma már az étterem részleg egyedül is elég ahhoz, hogy a hely fenn legyen Erdély gasztro-térképén.

A kínálat az olasz és nemzetközi konyha népszerű fogásaira épít, amit magyar ételekkel egészítenek ki. Az étlapon feltűnnek Székelyföldön ritkábbnak számító alapanyagok is. Az általunk rendelt fogásokon kívül kínálnak többet között mangalicapástétomot, gulyás- és zöldségkrémlevest, füstölt kacsamell-salátát, roston sült pisztrángot, érlelt Angus steaket, somlói galuskát és morzsolt almáspitét.