Székelyföld olyan, mint egy kis Magyarország a Trianonban megnagyobbodott Románia közepén, ahol a magyar szó, a magyar lélek éppoly természetes, mint a fenyves, a tiszta vízű forrás vagy a szennyezésmentes, ózondús levegő. Vagy az összmagyar zarándokhelyek ahol mindig van friss virág és a korrózió által meg nem támadott, élénk színű, nemrég letett piros-fehér-zöld szalagos koszorú.
Ilyen megszentelt hely például a Nyerges tető, a Madarasi Hargita legmagasabb pontján a Turul szobor és a kopjafa-erdő, valamint Tamási Áron síremléke szülőházának tőszomszédságában, Farkaslakán. Már csak az átmenő forgalom miatt is életszerű volt, hogy étterem is működjön itt, nyílt is épp a vírusterhes 2021-es esztendő nyarának elején nem egy, de kettő, ráadásul egymás mellett szinte. A Hadnagy vendéglő hagyományos konyhát visz, hagyományos felfogásban, a Kotyogó is szép választékot nyújt a közkedvelt magyar és székely fogásokból, viszont itt a konyha bármikor összemérhető az anyaország kiemelkedő egységeivel.
Az üzemeltetők megnyerték konyhafőnöknek a több neves székelyföldi étteremben – többek között a Pávában – megfordult, s egy tévés vetélkedő műsorban is szép sikert elért Balázs Hunort, aki séftársával, Bándi Sándor Domokossal közösen különdíjat kapott idén a „Magyarország étele 2021” verseny keretében.
A terasz trendi, hangulatos, gyönyörű kilátást biztosít a környező tájra, a vintage dizájn jegyében berendezett beltér elegáns, a falakat festmények díszítik, az asztalon szürke terítő és élő virág.

Az étlap átgondolt, visszafogott választékot kínál, nem esik az alapanyag túlvariálás hibájába, amikor csirkemellből és pulykamellből annyi fogást kínálnak néhány helyen még ma is, mint egy jobb vendéglőben összesen. Az általunk rendelt fogásokon kívül tartanak többek között konfitált báránysültet vajas kakukkfüves puliszkával és marinált céklasalátával, szarvasgerincet homoródremetei salátával és medvehagymás burgonyakrémmel, marhasteaket vajas spárgával, steak krumplival és borókás barna mártással.