Szülővárosában indított tábort Szávay Ágnes

Tenisztábort indított Soltvadkerten az idén visszavonult Szávay Ágnes, aki legjobbjaként a 13. helyen állt a női világranglistán 2008-ban.

TK
2013. 08. 28. 19:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hagyományteremtő céllal életre hívott rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy két turnusban összesen 36 határon túli gyermek tanul a 24 éves exjátékos szülővárosában. „Nagyon lelkesek a marosvásárhelyi gyerekek, én pedig próbálok nekik minél többet átadni a tudásomból. A jövőben is gyerekekkel szeretnék foglalkozni” – hangoztatta Szávay Ágnes.

Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár azt mondta, hogy a tábor jelentőségét a sporton túl a nemzeti összetartozás adja. „Ez egy sportbarát kormány, a tenisz pedig ettől az évtől bekerült az államilag támogatott 16 sportág közé” – jelentette ki a politikus, aki maga is beállt az edző gyerekek közé, és ütögetett Szávayval.

A magyar teniszező egyesben öt, párosban két WTA-tornán diadalmaskodott, s egészségi problémák miatt fejezte be februárban profi karrierjét. A 2007-ben Magyarországon az év női sportolójává, a női tornákat szervező WTA által pedig az év újoncává választott Szávay pályafutása csúcspontjaként abban az évben a negyeddöntőig jutott a US Openen. Utolsó mérkőzését tavaly augusztusban, éppen a New York-i Grand Slam-tornán vívta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.