Baleset Kapuvárnál: Tapodi Péter és Fűzy Ákos életét vesztette

Tapodi Péter, az UNI Győr női kosárlabdacsapatának klubigazgatója és Fűzy Ákos vezetőedző életét veszítette abban az autóbalesetben, amely a 85-ös főúton történt.

PR
2013. 09. 07. 15:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportolókat szállító busz frontálisan ütközött egy, eddig tisztázatlan okból a sávjába áttért személyautóval, majd az árokba borult.  A Kisalfold.hu beszámolója szerint Tapodi a helyszínen belehalt sérüléseibe. Fűzyt a helyszínen újra kellett éleszteni, majd mentőhelikopterrel szállították kórházba, de annyi vért vesztett, hogy az orvosok nem tudták megmenteni az életét. A portál úgy tudja, hogy Natasa Kovacevicnek, a győri együttes szerb játékosának a lábát amputálni kellett.

A két halálos áldozaton kívül a buszon utazó többi 14 ember mindegyike, valamint a személygépkocsi vezetője is megsérült. A sérülteket három kórházba, Győrbe, Sopronba és Szombathelyre szállították a mentősök. Az Országos Mentőszolgálat három mentőhelikoptere és 8 mentőautója vett részt a mentésben.

A buszbaleset nyolc sérültjét szállították a Soproni Erzsébet Oktató Kórházba, hármuk állapota súlyos, utóbbiak töréseket szenvedtek. A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban egy súlyos állapotú férfit és egy könnyebben sérült nőt ápolnak. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba két embert szállítottak súlyos, négyet könnyebb sérülésekkel, köztük a busszal ütköző személyautót vezető idős férfit. A súlyos sérültek egyikének, Fűzy Ákos vezetőedzőnek az életét már nem tudták megmenteni.

A személyautót vezető hetven év körüli férfi ellen a rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt eljárást indít – közölte a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel. A férfit szombat este őrizetbe vették. Tóth Gabriella későbbre ígért tájékoztatást arról, hogy kezdeményezik-e a mellkas-sérülésekkel jelenleg a győri kórházban fekvő férfi előzetes letartóztatását.

A baleset szombaton 14 óra körül történt a 85-ös számú főút Kapuvár és Vitnyéd közötti szakszán. A rendőrség a főút érintett szakaszát a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárta, 19 óra előtt nem sokkal indult újra a forgalom.

Tapodi Péter korábban a női válogatottnál Rátgéber László szövetségi kapitány mellett másodedző volt, de Győrben vezetőedzőként is dolgozott. Fűzy hosszú évekig Pécsen dolgozott, előbb Rátgéber László segítője volt, majd már vezetőedzőként 2010-ben bajnokságot nyert a Pécs 2010-zel. Az aranyérem megszerzése után szerződött Győrbe, ahol 2012-ben ért a csúcsra, miután a Magyar Kupát és az NB I.-et is megnyerte csapatával. A legutóbbi szezonban mindkét sorozatban ezüstérmes lett irányításával a csapat.

 

„Ákos 13 évig volt a segédedzőm, és egy évet a válogatottnál is együtt dolgoztunk, Péter pedig három évig volt mellettem a válogatottnál” – nyilatkozta az MTI-nek Rátgéber László. „Olyan, mintha a testvéreimet vesztettem volna el, együtt jártunk nyaralni, teljesen összenőttünk. Nem tudom felfogni ezt a tragédiát.”

 

Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke azt mondta, a városnak és a csapatnak egyaránt nehéz lesz feldolgozni ezt a tragédiát, és őszinte részvétét fejezte ki az elhunytak családtagjainak. „Két igazi sportembert veszítettünk el, akik egész életükben a jó ügy érdekében, a sport és a tehetség ünnepéért dolgoztak, mindezt magas szakmai színvonalon tették. Sosem felejtjük el őket, hiszen a győri kosárlabdasport legfényesebb sikereit köszönhetjük tevékenységüknek.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.