Elhunyt Csernai Pál

A nyolcvanéves korában elhunyt Csernai Pál a Bayern München történetének egyik legsikeresebb külföldi edzője volt.

WL
2013. 09. 02. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szakember haláláról a bajor klub így emlékezett meg honlapján: „Az egész FC Bayern legmélyebb együttérzését fejezi ki Csernai közvetlen hozzátartozóinak és barátainak és mindig meg fogja őrizni emlékét.”

A Csepel egykori középpályása kétszer játszott a magyar labdarúgó-válogatottban, az 1956-os forradalom után a Német Szövetségi Köztársaságba emigrált, majd Svájcban szerzett edzői szakképesítést.

Csernai 1978 és 1983 között volt a Bayern München vezetőedzője, előtte Lóránt Gyula segítőjeként tevékenykedett a klubnál. A bajor csapattal kétszer nyert bajnokságot és egyszer Német Kupát, 1982-ben pedig bejutott a BEK döntőjébe.

Később többek között a PAOK Szaloniki, a Benfica – amellyel megnyerte a portugál kupát –, a Borussia Dortmund, az Eintracht Frankfurt és a Hertha csapatát is irányította.

Elvállalta a Koreai NDK válogatottjának szövetségi kapitányi tisztét (1993–94), edzői pályafutásának utolsó állomása pedig az EMDSZ Soproni LC volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.