Végső búcsút vettek Csernai Páltól

Hétfő délután a Farkasréti temetőben végső búcsút vettek Csernai Páltól, a Bayern München történetének egyik legsikeresebb külföldi edzőjétől.

2013. 09. 23. 16:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A búcsúztatáson részt vett Willi O. Hoffmann, a Bayern korábbi elnöke, valamint Paul Breitner, a Csernai vezette kétszeres bajnokcsapat (1980, 1981) kulcsjátékosa, 48-szoros német válogatott, világ- és Európa-bajnok futballista. A Magyar Labdarúgó Szövetséget Csiki Károly, a versenyszervezési igazgatóság vezetője képviselte. Csernai Pál, a Csepel egykori kétszeres magyar válogatott középpályása az 1956-os forradalom után a Német Szövetségi Köztársaságba emigrált, majd Svájcban szerzett edzői szakképesítést. A Bayern Münchennél 1978 és 1983 között dolgozott vezetőedzőként, s ez idő alatt kétszer nyert bajnokságot és egyszer Német Kupát, 1982-ben pedig bejutott a BEK döntőjébe.

Később többek között a PAOK Szaloniki, a Benfica – amellyel megnyerte a portugál kupát –, a Borussia Dortmund, az Eintracht Frankfurt és a Hertha csapatát is irányította. Elvállalta a Koreai NDK válogatottjának szövetségi kapitányi tisztét (1993–94), edzői pályafutásának utolsó állomása pedig az EMDSZ Soproni LC volt. Csernai Pál hosszú betegség után 80 évesen hunyt el szeptember 2-án.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.