Vettel kinevette a Ferrari-szurkolókat

A nemzetközi sajtó szinte már kész tényként kezeli Sebastian Vettelnek, a Formula 1-es Red Bull istálló címvédő pilótájának negyedik világbajnok címét.

TK
2013. 09. 09. 14:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németország:

Bild:Vettel – Monza győztes szörnyetege – A riválisok feladták a vb-t – A frusztrált Ferrari-szurkolók kifütyülték a németet.”

Berliner Zeitung: „Út a magányosságba. Sebastian Vettel egyértelmű monzai győzelme után Fernando Alonso nagyjából le is mondhat a vb-címről.”

Darmstädter Echo: „Vettel egyszerűen kinevette az őt kifütyülő Ferrari-szurkolókat.”

Frankfurter Rundschau: „A versenyrobot ismét odacsapott.”

Stuttgarter Nachrichten: „Vettel tönkretette a Ferrari partiját.”

Spanyolország:

El País: „Vettel megállíthatatlan. A német pilóta nagyon fölényesen aratta idei hatodik futamgyőzelmét, s közelebb került negyedik világbajnoki címéhez.”

El Mundo: „Sok a szenvedély, de kevés az autó: a Ferrari jelenleg nem remélhet többet, mint Fernando Alonso második helye. Vettel megállíthatatlanul robog a negyedik vb-címe felé. A német úgy dönti meg a rekordokat, mint korábban példaképe, Michael Schumacher.

Marca: „Vettel játszadozik a riválisaival. A világbajnokot lehetetlen utolérni, még Monzában, a Ferrari pályáján sem lehetett legyőzni.”

As: „Vettel tovább növelte előnyét Monzában, s véget vetett Alonso vb-címről szőtt álmainak.”

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport: „A világbajnokság Vettel kezében van. A tökéletes Sebastian összetörte Alonso álmait.”

Corriere dello Sport: „Alonso a dobogón állva mondott le a világbajnoki címről. A másik bolygóról származó Vettel 53 ponttal előzi meg őt összetettben. A Ferrari most már nagyobb figyelmet szentelhet a 2014-es autónak.”

La Repubblica: „Vettelé a legfontosabb trófea, Alonso kénytelen fejet hajtani. Fernando mindent beleadott, de a Red Bull és a német címvédő ellen senkinek sincs esélye. Vettel egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy megnyerje sorozatban negyedik vb-címét.”

Nagy-Britannia:

Daily Mirror: „Lewis Hamilton a katasztrofális monzai versenye után panaszkodott, és lemondott a vb-címmel kapcsolatos reményeiről. A Mercedes brit pilótája egy olyan versenyen lett kilencedik, amelyet mindenképpen meg kellett volna nyernie ahhoz, hogy versenyben maradjon a végső diadalért folytatott küzdelemben.”

Guardian: „Még a Ferrari-szurkolók füttykoncertje sem tudta letörölni Vettel pezsgős arcáról a vigyort.”

Telegraph: „Vettel bóknak vette a Ferrari-szurkolók füttykoncertjét. Azt mondta, minél hangosabban fütyülnek, annál jobb volt a Red Bull.”

BBC: „Vettel nemcsak a monzai versenyt, hanem a teljes szezont is a markában tartja.”

Svájc:

Berner Zeitung: „Sebastian Vettel diadalmaskodott Monzában, s közelebb került sorozatban negyedik vb-címéhez.”

Neue Zürcher Zeitung: „Sebastian Vettel a rajttól a célig maga mögött tartotta Monzában az ellenfeleit, s a műszaki problémák ellenére tudott győzni.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.