„Dilettáns, basáskodó”: kiosztja Deutsch az MLSZ-t

Deutsch Tamás szerint olyan lassú, körülményes és dilettáns az MLSZ, mint a Guzmics–Devecseri védőpáros.

BuL
2013. 10. 13. 14:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szokásához híven éles hangú Facebook-üzenettel jelentkezett a Fidesz EP-képviselője, az MTK-t terelgető Deutsch Tamás. A politikus a pénteki holland–magyart tűzte tollhegyre.

„Hogy nem szakad rá az égbolt erre a Vági nevű bukott ÁPV-vezérigazgatóra!” – kezdi Vági Márton MLSZ-főtitkárra utalva, aki Egervári Sándor meccs utáni lemondását követően elsőként nyilatkozott a szövetség részéről. „Azt gondoltam, az én életemben az irapuatói 0–6-nál már nem lesz, mert nem lehet nagyobb magyar futballgyalázat. Jelentem, rosszul gondoltam. Van nagyobb gyalázat, az amszterdami 1–8. Minden csalódottság érthető, minden keserűség indokolt” – folytatja.

Az MLSZ, „annak elnöke (Csányi Sándor – a szerk.) és főtitkára (Vági Márton – a szerk.) minden lehetséges állami, üzleti és médiasegítséget, támogatást megkapott a munkájához” szerinte, „nem leküzdhetetlen ellenszélben, hanem erős hátszélben dolgozhattak. Ugyanúgy, mint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB).”

Egy kellemetlen hasonlattal élve összevetette a 8 londoni aranyérmet a 8 bekapott amszterdami góllal, előbbivel „visszakerültünk a világ 10 legeredményesebb országa közé”, utóbbi mellett pedig már nem is érdemes megemlíteni a bukaresti vereséget.

„Az MLSZ, annak elnöke és főtitkára az, akik módszeresen elherdálják a magyar labdarúgás fejlesztésére rendelkezésre álló lehetőségeket. Eszméletlen méretű és eszméletlen költséget jelentő bürokráciát építettek ki (olyan lassú, körülményes és dilettáns az apparátus, mint a Guzmics–Devecseri védőpáros). Az MLSZ, annak elnöke és főtitkára időt és energiát nem kímélve azzal foglalatoskodik, hogyan basáskodjon az ultra szurkolókkal, miközben kézen-közön, átláthatatlanul osztogatják el az utánpótlás-akadémiák fejlesztésére biztosított költségvetési forrásokat. Ceterum censeo: szégyen és gyalázat, amit az MLSZ, annak elnöke és főtitkára csinál!” – zárja bejegyzését Deutsch Tamás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.