időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

„Dilettáns, basáskodó”: kiosztja Deutsch az MLSZ-t

BuL
2013.10.13. 14:41

Deutsch Tamás szerint olyan lassú, körülményes és dilettáns az MLSZ, mint a Guzmics–Devecseri védőpáros.

Szokásához híven éles hangú Facebook-üzenettel jelentkezett a Fidesz EP-képviselője, az MTK-t terelgető Deutsch Tamás. A politikus a pénteki holland–magyart tűzte tollhegyre.

„Hogy nem szakad rá az égbolt erre a Vági nevű bukott ÁPV-vezérigazgatóra!” – kezdi Vági Márton MLSZ-főtitkárra utalva, aki Egervári Sándor meccs utáni lemondását követően elsőként nyilatkozott a szövetség részéről. „Azt gondoltam, az én életemben az irapuatói 0–6-nál már nem lesz, mert nem lehet nagyobb magyar futballgyalázat. Jelentem, rosszul gondoltam. Van nagyobb gyalázat, az amszterdami 1–8. Minden csalódottság érthető, minden keserűség indokolt” – folytatja.

Az MLSZ, „annak elnöke (Csányi Sándor – a szerk.) és főtitkára (Vági Márton – a szerk.) minden lehetséges állami, üzleti és médiasegítséget, támogatást megkapott a munkájához” szerinte, „nem leküzdhetetlen ellenszélben, hanem erős hátszélben dolgozhattak. Ugyanúgy, mint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB).”

Egy kellemetlen hasonlattal élve összevetette a 8 londoni aranyérmet a 8 bekapott amszterdami góllal, előbbivel „visszakerültünk a világ 10 legeredményesebb országa közé”, utóbbi mellett pedig már nem is érdemes megemlíteni a bukaresti vereséget.

„Az MLSZ, annak elnöke és főtitkára az, akik módszeresen elherdálják a magyar labdarúgás fejlesztésére rendelkezésre álló lehetőségeket. Eszméletlen méretű és eszméletlen költséget jelentő bürokráciát építettek ki (olyan lassú, körülményes és dilettáns az apparátus, mint a Guzmics–Devecseri védőpáros). Az MLSZ, annak elnöke és főtitkára időt és energiát nem kímélve azzal foglalatoskodik, hogyan basáskodjon az ultra szurkolókkal, miközben kézen-közön, átláthatatlanul osztogatják el az utánpótlás-akadémiák fejlesztésére biztosított költségvetési forrásokat. Ceterum censeo: szégyen és gyalázat, amit az MLSZ, annak elnöke és főtitkára csinál!” – zárja bejegyzését Deutsch Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.