Pintér Attila nekiment Szalai Ádámnak

„Magyarország problémáit mindig is a magyar emberek oldották meg” – mondta a Győri ETO vezetőedzője.

TK
2013. 11. 13. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pintér Attila, a bajnoki címvédő Győri ETO vezetőedzője a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, hogy ő kikéri magának Szalai nyilatkozatát: „Szeretem az őszinte embereket. Mindenki döntse el, Szalai úr őszinte vagy sem. Amikor Szalai Ádám kiállt és ezt a nyilatkozatát tette, azelőtt egy héttel volt egy interjúja, amelyben azt kérdezték tőle, van-e súrlódás közte és a szövetségi kapitány között. Ha jól emlékszem, azt mondta, nincs Eltelt néhány nap, és meglepve hallottam, hogy már egy éve problémája van Egervári Sándorral. Felteszem a kérdést: Szalai úr hiteles vagy sem? Mindenki döntse el maga”.

„Úgy véleményt mondani a magyar edzőkről, hogy nem ismeri őket, nem tudja, miként dolgoznak, felelőtlenség. Én mindenesetre kikérem magamnak. Meglepődve hallottam egy másik, ugyancsak külföldön nevelkedett, manapság azonban itthon játszó fiatal játékos szakmáról tett nyilatkozatát is. Ha külföldön olyan jó szakmai képzést kapott fiatalon, és olyan jó labdarúgó lett, miért tért vissza az általa olyannyira lebecsült magyar futballba?” – folytatta a Győri ETO szakvezetője, aki a mentalitással kapcsolatos kritikát is megfogalmazott. „És még valami. Kötve hiszem, hogy a magyar szövetségi kapitány azt mondta volna: ne küzdjetek a nemzetetekért! Az alapok közé tartozik, ki mennyit fut, milyen agresszíven futballozik, mennyire akarja a győzelmet.”

A győri zöld-fehérek vezetőedzője arra a kérdésre, hogy milyen szövetségi kapitányt látna szívesen azt válaszolta „Magyarország problémáit mindig is a magyar emberek oldották meg”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.