A héten már tesztelik a turbómotorokat

Jerezben kerül sor keddtől péntekig a Forma–1-es világbajnokság első hivatalos tesztjére.

KG
2014. 01. 27. 12:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az istállók a szezon előtt összesen 12 napot tesztelnek, február 19. és 22., valamint február 27. és március 2. között, ugyanis a Bahreini Nagydíj helyszínén, Szahírban is a volán mögé ülnek a pilóták. A csapatok a teszteken csak egy autóval vehetnek részt, a versenyzők váltják egymást a különböző napokon.

A 4,428 kilométer hosszú korábbi F1-es jerezi pályán a meteorológiai előrejelzések szerint 16 fok körüli hőmérséklet várható a héten, és akár az eső is eleredhet. A spanyolországi helyszínen meglehetősen durva az aszfalt, így a Pirelli gumik nagyobb terhelésnek lesznek kitéve. A jelenlegi helyzet szerint a 11 istálló közül csak a Lotus nem vesz majd részt az első gyakorlásokon.

Szahírban – ahol április elején lesz a Bahreini Nagydíj –, az 5,412 kilométer hosszú sivatagi pályán már jóval magasabb lesz a hőmérséklet, így ott a nagy hőségben sorra kerülő vb-futamokra tudnak majd megfelelően felkészülni a csapatok.

A világbajnoki idény március 16-án, az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.