Debrecen világversenyt nyert Szocsiban

A cívisváros rendezheti a 2016-os junior műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságot.

2014. 02. 19. 12:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Debrecen rendezheti a 2016-os junior műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságot – tudatta Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke, a város polgármestere Facebook-oldalán. A sportvezető az elmúlt napokban Szocsiban tárgyalt a nemzetközi szövetség (ISU) illetékeseivel, a megbeszélések eredményre vezettek, és megszületett a megállapodás. A világversenyt a Főnix-csarnokban bonyolítják le, a tervezett időpontja 2016. március 14–20. Kósa Lajos abban is megállapodott az ISU vezetőivel, hogy a 2015-ös szinkronkorcsolya-világbajnokságnak Budapest ad otthont.

A MOKSZ még tavaly márciusban határozott arról, hogy debreceni helyszínnel pályázatot nyújt be a 2016-os junior műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság rendezési jogának elnyerésére. Az ISU előzetesen már döntött arról, hogy támogatja a magyar pályázatot, de a végső szót most mondták ki Szocsiban. Kósa Lajos elutazása előtt úgy nyilatkozott, szinte biztos benne, hogy a nemzetközi szövetség vezetői nem gondolják meg magukat. Debrecen nemzetközi repülőtérrel rendelkezik, 2016-ra már két állandó fedett jégpályája lesz a városnak, és jól vizsgázott a 2013-as rövidpályás gyorskorcsolya vb-n is, kiváló jeget biztosított – emelte ki Kósa Lajos.

A cívisváros a Debreceni Sportcentrum közreműködésével eddig húsz világversenynek lehetett házigazdája. 2014-ben újabb kettő csatlakozik a sorhoz: először a március 14–16. közötti ritmikus gimnasztika világkupa, míg december 7–17. között a magyar–horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne lesz Debrecen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.