Löke papa két élete

A Győr a Larvikot, Heidi Löke a húgát győzte le a kézilabda-BL családi párbajában.

Ch. Gáll András
2014. 02. 08. 7:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sors a legnagyobb rendező, ez ismét bebizonyosodott. Karl Erik Böhn halála után éppen edzői pályafutása két utolsó klubja találkozott egymással, ráadásul szülőhazájában, Norvégiában, és ez már önmagában megteremtette a közös és méltó tiszteletadás előfeltételeit. A családias hangulatot tovább árnyalta, hogy a Löke testvérpár egyik tagja, Heidi a magyar, a másik, Lise a hazai együttesben szerepelt, a tribünön helyet foglaló édesapjuk ezért különleges pólóban tűnt fel: egyik fele a Győr, a másik a Larvik mezéből állt. Az ETO-kapus Katrine Lunde ikertestvére bezzeg ETO-dresszben pompázott a lelátón, ami norvég klasszis kézilabdázó esetében legalábbis sajátos látvány volt.

E gyász és összetartozás szülte, keserédes idill természetesen csak a meccs jelzését kezdő sípszóig zajlott, ekkor a skandinávok nekiugrottak a címvédőnek, és rögvest elléptek 3-0-ra. Körülbelül eddig lehettek valós esélyeik, mert Görbiczék – a remek irányító nyolc góljával a mezőny legeredményesebbje lett – 6-1-es rohammal 6-4-re fordítottak, szünetre 18-13-ra elhúztak, és végül azért nyertek csak 29-23-ra, mert a hajrára kiengedtek. Pontosabban megzavarta és kihagyott ziccerekbe kergette őket az északiak kinyíló védekezése. Heidi Löke 5, Lise húga 1 gólig jutott, de ez maradjon csak családi ügy, ennél fontosabb, hogy az ETO visszatalált a tavalyi nyomtávra.

A 2012/13-as BL-szezonban ugyanis pontot sem vesztett a 16-os főtáblán, a Larvikot a csoportkörben és a fináléban is elintézte. Idén ezzel szemben múlt szombaton 23-23-as hazai döntetlennel rajtolt a középdöntőben a Buducnost Podgorica ellenében. Mivel a kvartett első fordulójának másik összecsapásán a ljubljanai RK Krim 24-18-ra legyűrte a Larvikot, szerény kockázattal kijelenthetjük: az ETO-nak a két délszláv alakulattal kell megküzdenie a továbbjutást, a Final Fourba kerülést érő első két helyért.

A megküzdeni ez esetben nem üres szófordulat, hisz a Buducnost elleni pontvesztés miatt nagy valószínűséggel vagy Podgoricából, vagy Ljubljanából kell minimum egy, de inkább két ponttal hazatérni. A hátralévő két győri összecsapáson a két győzelem pedig alapvetés; legközelebb február 16-án, vasárnap, a Ljubljana ellenében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.