Megtörte hallgatását a gyilkos futó

Több hónapos hallgatását megtörve lesújtó balesetnek nevezte barátnője halálát pénteken, pontosan egy évvel a tragédia után Oscar Pistorius.

BuL
2014. 02. 15. 0:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mindkét alsó lábszárán amputált atléta a honlapján közölt rövid közleményében azt állítja, hogy tavaly február 14-én betörőnek nézte és véletlenül lőtte le házában barátnőjét, Reeva Steenkampot. Az ügyészség szerint azonban a sportoló hideg vérrel végzett a 29 éves modellel.

„A szavak nem képesek visszaadni érzéseimet a szörnyű balesettel kapcsolatban, amely akkora szívfájdalmat okozott mindazoknak, akik igazán szerették – és még mindig szeretik – Reevát. A gyötrelem és bánat – különösen Reeva szüleié, családjáé és barátaié – fájdalommal tölt el. Reeva elvesztését és annak a napnak a traumáját egész életemben magammal fogom hordozni” – írta közleményében Pistorius.

A 27 éves Pistorius a gyilkossági ügyet megelőzően Dél-Afrika egyik legnépszerűbb sportolója volt, és nagy nemzetközi elismerést is kivívott azáltal, hogy amputáltként a 2012-es londoni olimpiára is kvalifikálta magát. Azóta ugyanakkor megosztotta a helyi közvéleményt, hogy szándékosan vagy véletlenül gyilkolta-e meg barátnőjét.

Pistorius pere március 3-án kezdődik. Ha bűnösnek találják, akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújtható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.