Mindenki a tévé elé, magyar nap jön Szocsiban

Sízők és korcsolyázók – nekik drukkolhatunk a magyar szempontból kiemelt jelentőségű szombati olimpiai napon.

BuL
2014. 02. 15. 1:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ha minden összejön, megismételhetem a szerdai teljesítményemet – mondta a magyar idő szerint 8 órakor rajtoló versenyen 35-ös rajtszámmal induló Miklós Edit. – De ez most sokkal nehezebb lesz, mivel a nagy meleg miatt hamarabb romlik majd a pálya, s ezúttal csak későn rajtolok. Mindenesetre én megint mindent beleadok.”

A szám legnagyobb esélyese a szakági vk-ban három győzelmével első, lesiklásban bronzérmes svájci Lara Gut, de nem lenne meglepetés a világkupában élen álló, szuperkombinációban győztes német Maria Höfl-Riesch, a lesiklásban aranyérmes, egyúttal világbajnoki címvédő szlovén Tina Maze, az összetett és szakági vk-ban egyaránt második liechtensteini Tina Weirather, illetve két osztrák, Anna Fenninger és Elisabeth Görgl sikere sem.

A rövidpályás gyorskorcsolyázóknál Heidum Bernadett a hatból a negyedik futamba kapott besorolást, és többnyire európai riválisokkal kell megküzdenie a 11 órakor kezdődő programban. Legerősebb ellenfelének a holland Jorien Ter Mors tűnik, ugyanis éppen mögötte lett ezüstérmes az idei Eb-n 1500-on. A váltó elődöntőjében a magyar csapatból betegsége miatt kihagyott Kónya Zsófia az utolsó hatosban szerepel majd. Az ő dolga rendkívül nehéznek tűnik, mivel kínai és dél-koreai vetélytársa mellett az ausztrál után ismét orosz színekben versenyző Tatyjana Borogyulina is az ellenfelei között lesz.

A férfiak 1000 méterén a 18 éves Liu Shaolin Sándorra szinte lehetetlen küldetés vár az első negyeddöntőben: olyan futamban kellene az elődöntőt érő első kettőben végeznie, amelyben kínai, dél-koreai, kanadai és amerikai ellenféllel küzd meg. A harmadik olimpiáján szereplő, 24 esztendős Knoch Viktornak valamivel könnyebb a feladata, egy kínai versenyző mellett egy-egy olasszal, orosszal és franciával került a második negyeddöntőbe.

Szombaton jégre lép Nagy Konrád is. A rövidről alig egy éve nagypályára váltó, 21 éves debreceni gyorskorcsolyázó 1500 méteren áll rajthoz; a 14.30-kor kezdődő verseny nyolcadik párjában szerepel majd a német Robert Lehmann-nal együtt.

Ezenkívül három számban hirdetnek bajnokot szombaton. Közül kiemelkedik a síugrók nagysáncversenye, amelynek toronymagas favoritja a lengyel Kamil Stoch, miután hatalmas fölénnyel győzött normálsáncon, ráadásul az azt megelőző két világkupa-viadalt is megnyerte. A másik két éremosztó szám: a szkeletonosok férfiversenye és a sífutók 4×5 kilométeres női váltója.

alpesi sí (1):
NŐI SZUPERÓRIÁS-MŰLESIKLÁS (Berecz Anna, Miklós Edit) 8.00

curling:
női selejtező: Kanada-Japán, Kína-Svédország, Nagy-Britannia-Koreai Köztársaság 6.00
férfi selejtező: Svédország-Németország, Dánia-Svájc, Kanada - Nagy-Britannia, Oroszország-Kína 11.00
női selejtező: Egyesült Államok-Svédország, Kanada-Oroszország, Nagy-Britannia-Svájc, Dánia-Kína 16.00

gyorskorcsolya (1):
FÉRFI 1500 M (Nagy Konrád) 14.30

jégkorong:
nők:
az elődöntőbe jutásért: Finnország-Svédország 9.00, Svájc-Oroszország 13.30
férfiak:
A csoport, 2. forduló: Szlovákia-Szlovénia 9.00, Egyesült Államok-Oroszország 13.30
C csoport, 3. forduló: Svájc-Csehország 18.00, Svédország-Lettország 18.00

rövidpályás gyorskorcsolya (2):
női 1500 m (Heidum Bernadett, Kónya Zsófia) selejtező 11.00
férfi 1000 m (Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor) negyeddöntő 11.45
női 1500 m elődöntő 12.16
férfi 1000 m elődöntő 12.46
NŐI 1500 M DÖNTŐ 13.09
FÉRFI 1000 M DÖNTŐ 13.23

sífutás (1):
4X5 KM-ES NŐI VÁLTÓ 11.00

síugrás (1):
FÉRFI NAGYSÁNC EGYÉNI DÖNTŐ 18.30 ÉS 19.30

szkeleton (1):
férfi 3. futam 15.45
FÉRFI 4. FUTAM 17.15

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.