Guardiolát is megdöbbenti a Bayern

Ha ma este nyernek a Hertha ellen, a müncheniek a vetélytársaktól függetlenül megvédik bajnoki címüket.

NM
2014. 03. 25. 5:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdemes rögzíteni a dátumot: március 25. Ilyen korán még nem avattak bajnokot a Bundesligában. Az eddigi csúcs április 6., s nem kell éveket visszalapozni az annalesekben, tavaly a Bayern azon a napon ünnepelte huszonharmadik aranyérmét. Megdönthetetlennek hitt rekordként, de napjaink Bayern Münchenje nem ismer lehetetlent. A mainzi sikerrel szombaton zsinórban tizennyolcadik győzelmét aratta a Bundesligában, a veretlenségi rekordja pedig az előző idényre nyúl vissza, immár 51 meccsre rúg.

Döbbenetes. S nem csak a laikus, hanem még Pep Guardiola vezetőedző számára is. „Megleptek a játékosaim. A zsinórban tizennyolc győzelem óriási eredmény. Számomra a Bundesliga a legfontosabb sorozat, itt nem számít a szerencse, a végső diadal érdekében minden héten csúcsformát kell mutatni. Nagy ünneplést csapunk, ha legyőzzük a Herthát, de nem bízzuk el magunkat, az ellenfelünk kiváló csapat” – jegyezte meg Guardiola a találkozó előtt.

A keretéből csak Thiago Alcantara bajlódik kisebb sérüléssel, de könnyen előfordulhat, hogy több kulcsjátékos is kimarad a kezdőcsapatból, az együttesre ugyanis még bőségesen vár feladat az idényben, mindenekelőtt a Bajnokok Ligájában.

A második Dortmund és a harmadik Schalke egymás ellen játszik, jelentősebb tét nélkül, jövőre egyik csapat Bajnokok Ligája-indulása sincs veszélyben.

Németország, 27. forduló:
kedd:
Dortmund–Schalke 20.00 (Eurosport 2)
Braunschweig–Mainz 20.00
Hertha–Bayern München 20.00
Werder Bremen–Wolfsburg 20.00
szerda:
Augsburg–Leverkusen 20.00
Frankfurt–Mönchengladbach 20.00
Hamburg–Freiburg 20.00
Hoffenheim–Hannover 20.00
Nürnberg–Stuttgart 20.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.