Kiütötték a magyar bajnokot Görögországban

Hetedik főcsoportos mérkőzésén hatodik vereségét szenvedte el az Eger férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligájában.

TK
2014. 03. 15. 18:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az athéni találkozó előtt a pireuszi alakulat volt az egyetlen, amely ellen – ha csak egy góllal is, de – nyerni tudott az Eger a nemzetközi sorozatban az itthon játszott meccsen (12–11), a mostani visszavágón azonban alapos revánsot vettek a görögök. Az egri klub honlapjának beszámolója úgy fogalmazott, hogy „az Olympiakosz otthonában tovább folytatódott a ZF-Eger nemzetközi mélyrepülése”.

A mérkőzés görög góllal kezdődött, amire a háromszoros olimpiai aranyérmes csapatkapitány, Biros Péter viszonylag hamar válaszolt, a folytatásban azonban egyre nagyobb hátrányba került a magyar bajnok.

A második negyedben már 6–1-re vezetett az Olympiakosz, amikor Kovács Gábor szépített, de a magyar együttes számára megoldhatatlan feladattá vált az érdemi felzárkózás, így gyakorlatilag csupán a vereség mértéke volt kérdéses. Előbb 7–2-re, majd 10–3-ra húztak el a vendéglátók, akik még tovább hizlalva a különbséget végül 13–5-re győztek.

A hevesi alakulat nyolcadik főtáblás csoportmeccsét március 26-án vívja, akkor a horvát Jug Dubrovnikot fogadja Egerben.

Bajnokok Ligája, főtábla, 7. játéknap, A csoport:
Olympiakosz (görög)–ZF-Eger 13–5 (4–1, 3–1, 3–1, 3–2)
a magyar csapat góldobói: Biros, Kovács G., Lőrincz B., Varga II. Zs., Bátori

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.