8000 méter közelében jár Klein Dávid

A magyar mászó elérte a kettes tábort a Mount Everesten. Havazás nehezíti a rádiózást odafent.

GB
2014. 04. 29. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A SPAR Everest Expedíció tájékoztatása szerint a hegymászó a havazás miatt ugyan nehezen tudja tartani a kapcsolatot alaptábor-vezetőjével, de rövid rádiós bejelentkezésében közölte, hogy teljesítette keddi tervét.

A kettes tábor elérése után elindult lefelé, hogy még estig elérje az előretolt alaptábort 6400 méteren, ahol az éjszakát tölti.

A hegymászó szerdán visszatér az 5200 méteren fekvő (kínai) alaptáborba, és az ott eltöltött néhány napos pihenő után következik a legközelebbi akklimatizációs kör. Ekkor már 7800 méteren is eltölt majd egy éjszakát, mielőtt továbbindul a 8000 méter magasságban lévő hármas tábor felé.

A pókmajom Tumblr-oldalán 3D-s térképen követheti végig Klein Dávid útvonalát a világ legmagasabb csúcsára:

A déli oldalon néhány nappal ezelőtt lezúduló lavina nem befolyásolja a magyar mászó expedícióját. Szlankó Zoltánékét annál inkább.

Klein Dáviddal az MNO is készített videointerjút indulása előtt, kattintson ide!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.