A Chelsea B legyőzte a Liverpoolt

Újra nyílt a Premier League, a két éllovashoz a Manchester City is felzárkózott, ugyanis megverte a Crystal Palace-t.

2014. 04. 27. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Roman Abramovics ezek szerint úgy döntött, hogy a Bajnokok Ligája fontosabb, mint a Premier League. A Chelsea kezdő tizenegyéből a sérült Cechen, Terryn, Hazardon, Eto\'ón, az eltiltott Ramiresen kívül kimaradt David Luiz, Oscar, Willian, Fernando Torres és Cahill is. Nyilván azért, hogy szerdán pihenten léphessenek pályára az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján.

Nélkülük a Chelsea kezdője így festett: Schwarzer, A. Cole, Ivanovics, Azpilicueta, Kalas, Lampard, Obi Mikel, Matić, Salah, Demba Ba, Schürrle. Aligha túlzás, hogy ez a B csapat.

A Liverpool a legjobb felállásában kezdett, de semmire sem ment vele. Brendan Rogers hiába hajtogatta a mérkőzés előtt, hogy a tét a Chelsea-t nyomja, a játék azt mutatta, tévedett, az ő csapata játszott bénultan, egyetlen épkézláb helyzetet sem tudott összehozni. S két óriási hibát követett el, amelyeket a Chelsea kihasznált. Az első félidő legvégén Demba Ba szerzett labdát, majd vezetést, majd a ráadásban Fernando Torres lépett ki egyedül, önzetlenül lepasszolta a labdát Williannek, aki bebiztosította a 2-0-s győzelmet.

José Mourinho kezét az égnek emelve sprintelt az oldalvonal mellett, majd az öklével a mellét döngette. Újabb nagy diadalt aratott.

A Chelsea két pontra megközelítette a Liverpoolt, így újra nyílt a bajnokság. A Manchester City megverte a Crystal Palace-t, így a következő az állás: 1. Liverpool 80 pont, 2. Chelsea 78, 3. Manchester City 77, a City egy meccsel kevesebbet játszott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.