A szövetség megvétózta az átnevezést

Az FA elutasította az élvonalban szereplő Hull City névváltoztatásra vonatkozó kérelmét.

KG
2014. 04. 09. 18:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyiptomi tulajdonos januárban jelentette be, hogy Hull Tigersre szeretné módosítani a 109 éves klub nevét. Asszem Allam azért indítványozta a módosítást, mert szerinte az új név csábítóbb lenne a potenciális befektetők számára, s marketingszempontból is komoly hasznot hajthatna a csapat számára külföldön. Azt is kilátásba helyezte akkor, hogy ha nem kapja meg az engedélyt, távozik a klubtól. A „fenyegetés” ellenére az FA tanácsának 63,5 százaléka a kérelem elfogadása ellen szavazott.

Allam 2010-ben vette meg az akkor másodosztályú, komoly pénzügyi nehézségekkel küzdő klubot, melybe azóta 125 millió eurónak megfelelő összeget fektetett. A Hull City jelenleg a 12. helyen áll a bajnokságban, de bejutott az FA-kupa elődöntőjébe, melyben vasárnap lép pályára a Sheffield United ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.