A Veszprém árnyékában a Szegednek is jár a taps

Bejutott a férfikézilabda EHF-kupa május 17–18-i, berlini négyes döntőjébe a Pick Szeged.

BuL
2014. 04. 27. 23:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vendégek csupán az első tíz percben tudtak lépést tartani a támadásban, majd később védekezésben is remeklő Tisza-partiakkal. A félidőben már 16-10 volt az állás, és ez a különbség sokáig alig változott, a Sportingnak esélye sem volt.

Az EHF-kupában első alkalommal rendeznek Final Fourt. Az elődöntő keddi, bécsi sorsolását a Szeged mellett a rendező német Füchse Berlin, a román Constana és a francia Montpellier várja.

gól: Mindegia 7, Balogh 5, Vadkerti 4, Parrondo 3, Larholm 3/3, Kekezovic 2, Prce 1, Ancsin 1, Zubai 1, Vranjes 1, illetve Marzo 8, Portela 4, Moriera 4, Magalhaes 2, Solha 3/2, Antunes 1
Továbbjutott: a Szeged, 55-51-es összesítéssel.

Az egy héttel ezelőtti, lisszaboni mérkőzésen a Tisza-partiak 29-27-re kaptak ki, a hátrányuk tehát nem volt ledolgozhatatlan. Annyira nem, hogy a 9. percben már 5-2-re vezettek, bár ekkor néhány hiba elegendő volt, hogy a Sporting egyenlítsen, „segített” ebben Larholm is, aki büntetőt rontott. Ez sem zökkentette ki azonban a hazaiakat, sorozatban lőtt négy góllal válaszoltak, így negyedóra elteltével, 9-5-nél időt kértek a portugálok.

A folytatásban Mindegia vezérletével nem csökkent a különbség. Sőt, mivel a hatékony támadások miatt nem tudott villámgyors kontrákat vezetni a vendéggárda, a szünetre minden addiginál nagyobb lett a hátránya.

A második félidő elején felváltva estek a találatok, az utolsó negyedóra pedig 21-16-os szegedi vezetésről indult, de volt még erő a hazaiakban, és gyorsan dobtak újabb két gólt. A lisszaboniaknak semmi esélyük nem volt felzárkózni, mert a rivális nem könnyelműsködte el a támadásait, noha az előnye magabiztos volt.

A hajrá örömkézilabdát hozott, a közönségét is maximálisan kiszolgálta a Szeged, amely teljesen megérdemelten jutott be az EHF-kupa történetének első Final Fourjába.

Lugi HF (svéd) – Constanta (román) 34-28 (14-13)
Tj: Constanta, 59-55-ös összesítéssel.

Montpellier (francia) – Nantes (francia) 33-24 (17-9)
Tj: a Montpellier, kettős győzelemmel, 59-49-es összesítéssel.

A rendező német Füchse Berlin a csoportkör után automatikusan résztvevője lett a Final Fournak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.